ZA NJIH JE VELIKA STVAR

NEZAPAMĆENI PROPUST NA NOVAKOVOM MEČU! Mnogi nisu primetili, a na Vimbldonu CRVENE: Ribao ih i Mekinro!

Autor Milutin Vujičić

Mnogi nisu primetili propust organizatora koji deluje kao sitnica, ali je za striktina pravila na Vimbldonu i te kako velika.

Izvor: Profimedia

Za sada ne može da se kaže da je Vimbldon sjajno organizovan ove godine zbog propusta sa ventilacijom na Centralnom terenu i zbog kašnjenja mečeva, a engleski mediji pišu da se na susretu Novaka Đokovića i Andreja Rubljova potkrao još jedan propust koji su mogli da primete samo oni na licu mesta. Tako je komentator Bi-Bi-Sija i bivši teniser Džon Mekinro ostao zabezeknut u ranoj fazi četvrtfinala Vimbldona koji su igrali Rus i Srbin!

Tako je komentator Bi-Bi-Sija i bivši teniser Džon Mekinro ostao zabezeknut zbog kršenja pravila kada su redari pustili navijače da uđu na tribine posle završenog prvog gema drugog seta, što se obično ne dopušta - posebno ne na Centralnom terenu, piše "Ekspres".

Glavni sudija u stolici je morala da interveniše i poruči redarima da prestanu da puštaju navijače na tribine jer su na taj način dekoncentrisali Đokovića i Rubljova. Obično posle prvog seta navijači odu po osveženje, ali ako se ne vrate na vreme dok ne počne drugi set - moraju da sačekaju prvu sledeću pauzu kako bi ušli. Ipak, ovoga puta su redari bili popustljiviji prema njima i tako su iznervirali ruskog i srpskog asa.

"Nezapamćeno ovde na Vimbldonu, da puštaš navijače posle prvog gema...", rekao je Džon Mekinro, a onda se umešao i njegov kolega Endrju Kesl: "Neverovatno ponašanje. Biće sutra u 6.30 sastanak zbog ovoga".

Iako na prvi pogled deluje kao sitnica, za organizatore Vimbldona koji se drže striktnih pravila preko jednog veka, ovo je velika stvar. Očekuje se da supervizori odmah održe sastanak sa redarima i obezbeđenjem kako se slična situacija ni slučajno ne bi ponovila u nastavku turnira.