HM...

VIMBLDON OPET "NAMJESTIO" NOVAKA! Ne prijeti mu PREKID meča, ali ima manje od 20 sati da se spremi za Rubljova!

Autor Milutin Vujičić

Organizatori ponovo nisu popustili i program ponovo neće početi pre 14.30. Tako će Novak biti drugi na programu Centralnog terena, ali mu bar neće prijetiti "policijski čas" u Londonu.

Izvor: Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković se uz mnogo muke plasirao u četvrtfinale Vimbldona pošto ga je Hubert Hurkač namučio kao rijetko ko, pa je čak posle meča i Nole priznao da se "dugo jadnije nije osjećao na protivnikov servis". Ipak, posle drame koja je trajala dva dana, Đoković je prošao dalje (3:1) i tako je zakazao 14. četvrtfinale na Vimbldonu i to protiv Andreja Rubljova, mladog Rusa koji traži svoje prvo polufinale.

Rubljov će imati mnogo više vremena za odmor pošto je još u nedelju popodne pobedio Aleksandera Bublika, a organizatori Vimbldona su ovoga puta izašli u susret Noletu i neće ga "terati" da igra do kasno u noć i da mu istovremeno prijeti prekidanje meča kao što je to bilo protiv Vavrinke i Hurkača.

Zvanično, meč između Novaka Đokovića i Andreja Rubljova biće drugi na programu Centralnog terena u utorak posle susreta koji igraju Švjontek i Svitolina od 14.30, što znači da će Srbin i Rus teško prije 16 časova na teren. Iako su organizatori na neki način Novaku olakšali što ga ne teraju da opet igra dok preti "policijski čas" (što bi moglo da se reši ranijim zakazivanjem mečeva kao što apeluje i Endi Marej), istovremeno su srpskom teniseru dali manje vremena za odmor.

Kada završi sve obaveze nakon pobjede nad Hurkačom, ostaće mu manje od 20 sati da se potpuno odmori za sjutrašnji meč, dok će Rubljov imati dan i po. Novak Đoković i Andrej Rubljov su inače do sada igrali četiri puta, a Srbin je slavio u tri duela i veliki je favorit pošto se igra na njegovoj omiljenoj podlozi.

BONUS VIDEO: