Bravo, bravo, bravo!

ŠOK - ANONIMNA SRPKINJA SRUŠILA NEKAD NAJBOLJU NA SVIJETU: Igrala finale Vimbldona, a Natalija je RAZBILA u prvom kolu!

Autor Nikola Lalović

Kakva senzacija, ovo će se prepričavati godinama! Naša Natalija Stevanović srušila je nekada prvu teniserku svijeta!

Izvor: Profimedia

Nakon sječe favorita u muškom dijelu žrijeba na Vimbldonu, krenule su da padaju favoritkinje u ženskoj konkurenciji. A najveću senzaciju napravila je naša fantastična Natalija Stevanović! Ona je sa 28 godina odigrala prvi grend slem meč u karijeri i uspjela da dobije 18. nositeljku turnira i nekadašnju najbolju na VTA listi Karolinu Pliškovu 6:2, 6:3. 

U prvom setu su u prva četiri gema teniserke lako uzimale svoj servis, a onda je srpska teniserka ubacila u veću brzinu! Uspjela da uzme sledeća četiri gema zaredom, od toga dva na servis protivnice i da šokira Čehinju! U drugom setu se nastavilo istim tempom, pa je Natalija povela sa 3:0, uzela brejk, uspela da ga potvrdi i na kraju zapravo rutinski došla do pobjede nad finalistkinjom Vimbldona iz 2021. godine!

Kakav je ovo rezultat govore karijere obje teniserke! Natalija Stevanović, koju neki pamte i po djevojačkom prezimenu Kostić, odigrala je svoj prvi VTA turnir 2020. godine. Do tog februara je isključivo nastupala na ITF turnirima.  Natalija je trenutno 223. na listi i najbolji plasman imala je u novembru 2019. godine kada je bila na 162. poziciji. Do glavnog žreba stigla je kroz kvalifikacije pošto je redom pobjeđivala Valentini Gramatikopolou (Grčka) sa 6:2, 6:1. Potom je u drugom kolu savladala četvrtog favorita Amerikanku Elizabet Mandlik (6:2, 6:2) i na kraju je srušila Marinu Basols Riberu - 7:5, 7:5. Posle toga je iskopirala Novaka Đokovića i pojela malo vimbldonske trave.

Izvor: Profimedia

Sa druge strane njena protivnica Karolina Pliškova je bivša prva teniserka na svijeta! Ona u karijeri ima finale Vimbldona i US Opena, kao i polufinala Australijan opena i Rolan Garosa. Bila je osam nedelja prva na VTA listi od 17. jula 2017. godine do 10. septembra te godine, pa je na vječnoj listi ispred Ivon Gulagon i Garbinje Muguruse. Nisu joj daleko ni Venus Vilijams sa 11, Ana Ivanović sa 12, Jelena Janković sa 18, Kim Klajsters sa 20 i Marija Šarapova sa 21 nedeljom na vrhu. 

BONUS VIDEO: