BRUKA!

NOVAK DOŠAO NA VIMBLDON I VIDIO SRAMOTU: Englezi se obrukali za sva vremena, Đoković kao da NE POSTOJI!

Autor Milutin Vujičić

Novak Đoković izgleda nije dovoljno poznat da bi bio na posteru koji se nalazi po cijelom kompleksu Vimbldona. Zaboravili su ko igra za osmi pehar na Vimbldonu i ponovo ga potcijenili.

Izvor: Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković u ponedeljak od 14.30 protiv Pedra Kačina počinje svoje učešće na Vimbldonu gdje će pokušati da dođe do osme titule, odnosno čak 23. grend slema. Kladionice kažu da je favorit pošto čak deset godina nije izgubio na čuvenom Centralom terenu, daleko je iskusniji od svih svojih mladih "izazivača" i ima više pobeda na Vimbldonu nego svi oni zajedno, međutim to opet nije bilo dovoljno da bi ga organizatori izabrali za "prvo lice" turnira.

Vjerovali ili ne, ali Novak Đoković se ne nalazi na promotivnom bilbordu Vimbldona i na posteru koji se pojavljuje na samom ulasku u kompleks - njega nema. Od aktivnih igrača tu su samo Karlos Alkaraz i igračica Koko Gof, dok ništa nije moglo da prođe bez penzionisanog Rodžera Federera. Švajcarac neće igrati na svom omiljenom turniru i upravo će Đoković imati priliku da izjednači njegov rekord od pet uzastopnih pobjeda i osam titula na "zelenom" grend slemu, a izgleda da ova priča nije bila dovoljno prijemčiva marketinškom timu koji je "precrtao" najboljeg svih vremena.

Navijači su još uoči Vimbldona vidjeli da je Đoković "zaboravljen", pa je potom stiglo objašnjenje da je to samo jedan od postera koji će biti korišćeni, ali je sada jasno da je to bila samo varka - i da će možda Noletov lik možda biti viđen samo na nekim manje bitnim stvarima, svakako neće biti ispred samog ulaza na Centralni teren čiji je decenijski gospodar.

Pitanje je da li Nole uopšte obraća pažnju na ovakve stvari ili je već navikao, pošto svaki put kada dođe u London doživljava neprijatnosti, kako od organizatora, tako i od publike. Zaboravlja se da je uz Federera najbolji igrač koji je ikada igrao na travi, međutim već godinama smo svjedoci toga da su navijači ogorčeni što ruši rekorde njihovog ljubimca, tako da često nailazi na zvižduke, pa i uvrede kojima nije mesto u "belom sportu".


U međuvremenu, na društvenim mrežama se pojavila nova verzija postera Vimbldona na kojoj su uz Rodžera Federera, Bjerna Borga, Serenu Vilijams, Štefi Graf, Elena Ribakina i Novak Đoković, međutim u samom kompleksu - novinari je još nisu primjetili. Da li će Vimbldon da je "aktivira" za drugu nedelju turnira ili je to samo da smire navijače, ko zna...

U svakom slučaju Novak Đoković je danas odradio trening sa Lorencom Sonegom, sreo se i sa Karlosom Alkarazom, a na njemu je da pokaže organizatorima Vimbldona da su još jednom pogriješili.

BONUS VIDEO: