I NE TREBA!

NOVAK NE DOPUŠTA DA MU "NABIJAJU" PRITISAK! Poslednja izjava pred finale Rolan Garosa: Samo je odmahnuo glavom!

Autor Milutin Vujičić

Novak Đoković nije želeo da se previše potencira važnost meča sa Kasperom Rudom, kao što je to bilo na US Openu 2021.

Izvor: YouTube/Roland-Garros/Screenshot

Srpski teniser Novak Đoković danas od 14.30 igra protiv Kaspera Ruda za pehar Rolan Garosa, a ulog je na prvu ruku veliki. Nole ne samo da može da se vrati na prvo mesto ATP liste od ponedeljka i dođe do trećeg pehara na Rolan Garosu, nego ima priliku da postane prvi teniser u istoriji sporta koji je osvojio 23 grend slema. Na taj način će preskočiti svog najvećeg rivala Rafu Nadala, i to na njegovom omiljenom terenu, međutim Đoković je dobro naučio lekciju sa US Opena 2021. godine kada ga je pritisak "pojeo" protiv Danila Medvedeva i sebi ne dozvoljava da ponovi istu stvar.

Nakon zabavnog treninga na kome mu je društvo pravio sin Stefan, Novaka su zaustavile kamere organizatora sa Rolan Garosa i želeli su od njega da čuju ekskluzivnu izjavu pred izlazak na teren, a srpski teniser nije bio preterano zainteresovan da daje bilo kakve prognoze, niti da priča o predstojećem meču kao "specijalnom"

"Ovo je samo još jedan meč, fokusiran sam da ga dobijem, pa ćemo posle da pričamo o istoriji", odmah je presekao Đoković novinara koji ga je upitao, i odmahnuo glavom na pomen "specijalnog meča", a pre nego što će uljudno otići odatle, ponovo je dodao: "Ovo nije specijalan meč, samo treba da ga dobijem".

I pomenuta izjava Novaka Đoković dovoljno govori koliko je fokusiran na predstojeći zadatak i ovoga puta ne oseća pritisak, želi da uživa u tenisu, a ako pehar dođe - još bolje. Na snimcima koje je prikazao Rolan Garos na svom "lajvu", vidi se i da je Novak u trening centar došao sa sinom Stefanom koji je pored njega trčkarao na traci za trčanje, dok je stariji Đoković vodio malo ozbiljnije razgovore sa trenerom Ivaniševićem.