Oštro!

BRUTALAN NAPAD IZ FRANCUSKE NA NOVAKA ĐOKOVIĆA! Ministarka mu poručila: Militantno, neprikladno, ne smije da se ponovi

Autor Dušan Ninković

Đoković vjerovatno neće ispisivati slične poruke na kameri do kraja turnira, ali ni to nije dovoljno Francuzima koji su mu preko ministarke poručili da im se potez ne sviđa.

Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić/Twitter/telematin/printscreen

Potez Novaka Đokovića i poruka koju je ispisao na kameri nakon što je u prvom kolu Rolan Garosa savlada američkog tenisera Aleksandra Kovačevića i dalje je glavni detalj drugog grend slema u sezoni. O tekstu "Kosovo je srce Srbije, stop nasilju" danima se priča na raznim krajevima svijeta, a poslednja u nizu osoba koje su se javile je francuska ministarka sporta Ameli Udea-Kastera! Iako je turnir jasno poručio da neće kazniti najboljeg svih vremena...

Ipak, zbog onog što se desilo nakon meča na centralnom terenu kompleksa u Parizu oglasila se i nekadašnja teniserka, a sada ministarka! Njeno je mišljenje da je ovakav potez tenisera neprikladan velikom turniru, kao i da na terenima mora da postoji princip neutralnosti, što znači da osuđuje akt tenisera iako je u poruci jasno napisano da Đoković želi prekid sukoba.

"Kada prenosimo poruke koje su za odbranu ljudskih prava, poruke koje okupljaju ljude oko univerzalnih vrijednosti, sportista je slobodan da se izrazi“, smatra ona. Ipak, procijenila je da to ovom prilikom nije slučaj - ona je Đokovićevu poruku na kameri ocijenila kao "militantnu", "veoma političku" i "incident koji ne smije da se ponovi"! Pogledajte njeno gostovanje.

Podsjećamo, potez Novaka Đokovića već je naišao na kritike sa raznih strana svijeta - ministar "Kosova" se oglasio zbog toga, Teniski savez "Kosova" zatražio je kaznu, a vandali su u Orahovcu uništili mural teniseru. Naravno, napadi nisu mogli da prođu bez Britanaca, pa je tako i jedan tamošnji novinar napisao sramnu kolumnu.