Ko je?

ĐOKOVIĆA SAM POBJEĐIVAO, PLAŠIM SE SAMO RAFAELA NADALA! Šokantna izjava Đokovićevog prijatelja - ovo nije očekivao!

Autor Slavica Milović Izvor mondo.rs

Mnogi će reći da je u pravu, ali ima i onih koji su na Novakovoj strani u ovom obračunu.

Izvor: Profimedia

Ruski teniser Danil Medvedev često je prethodnih godina isticao da je za njega Novak Đoković najbolji teniser svih vremena, poznato je i da njih dvojica imaju fantastičan odnos van terena, ali sada je u prvom planu njegove izjave Rafael Nadal. Teniser koji je nedavno u Dubaiju savladao Novaka Đokovića i tako prekinuo niz od četiri trijumfa srpskog tenisera u međusobnim mečevima naveo je Nadala kao najtežeg protivnika.

Iako protiv Novaka ima negativan skor (9:5 za Srbina), Danil Medvedev smatra da je najveći izazov u današnjem tenisu igrati protiv španskog asa na šljaci. Njih dvojica do sada nisu imali prilike da to isprobaju, a kada se gledaju svi mečevi koje su odigrali Rafa ubedljivo vodi - 5:1!

"Nikada nisam igrao protiv Rafaela Nadala na šljaci, ali to je sigurno najveći izazov u našem sportu. Čovjek je izgubio možda deset mečeva u karijeri na šljaci. Ne znam ni da li je toliko. Moj najveći strah je da igramo na šljaci. Naravno borio bih se za pobjedu, ali iskreno mislim da ne bih imao mnogo šansi", rekao je Danil, a zatim se osvrnuo i na rivalstvo sa Novakom: "Njega sam pobjeđivao nekoliko puta na tvrdoj podlozi, ali ne u Australiji. Izgubio sam tamo tri ili četiri puta, više i ne pamtim. Iskreno ne znam zašto je za Novaka Melburn toliko poseban. Ima očigledno nešto što mu odgovara."

Ruski teniser poznat je po svom kontroverznom mišljenju o šljaci, jer na početku karijer euopšte nije želeo da igra na toj podlozi. Smatrao je da zemlja nije prava podloga za tenis, ali ga je plasman u sam svetski vrh natjerao da se prilagodi, pa poslednjih godina popravlja igru i na toj podlozi.

"U Dohi je tvrdi teren bio veoma spor, vjerovatno jedan od najsporijih, pored Roterdama prije nekoliko godina. A žena mi je rekla da me trener Žil gleda kako igram, ja sam trčao svuda, lobovao, uzvraćao, a on je rekao 'Dođavola, da Danil može dobro da se kreće na šljaci, mislim da bi bio nepobediv'. Pokušavam da radim na tome. Siguran sam da mogu da budem još bolji na šljaci, samo mi treba stvarno dobar dan, ili u suštini dve nedelje. Na tvrdim terenima ponekad mogu da budem van terena nekoliko dana i da ipak pobijedim, a zatim ponovo podignem tempo", zaključio je Rus.