Ostali sportovi

ĐOKOVIĆ JEDVA SPRIJEČIO SENZACIJU! Anonimni Čeh se RAZMAHAO, Novak se žestoko NAMUČIO za pobjedu!

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Novak Đoković uz dosta problema došao do pobjede na turniru u Dubaiju.

Izvor: Profimedia

Novak Đoković se žestoko namučio za pobjedu u Dubaju. Uz mnogo problema je savladao Tomasa Mahača, 6:3, 3:6, 7:6 (7:1). Anonimni češki teniser, koji je manje poznat od svoje djevojke, jer se zabavlja sa Katerinom Sinjakovom, je baš namučio Srbina... Naredni rival biće mu Talon Grikspor (Holandija) i taj duel je na programu u srijedu, ne prije 16 časova.

Bio je Novak daleko od svog nivoa, vidjelo se da mu duga pauza od osvajanja Australijan opena i problemi sa povredom koje je imao prave poteškoće. Previše je griješio u osnovnim udarcima, a na drugoj strani bio je protivnik koji nije imao šta da izgubi. Mahač se razmahao, udarao je iz sve snage, rizikovao i uz sve greške Đokvića bio je u meču do samog kraja, mogao je i do senzacije. Statistika opisuje to i najbolje, imao je 42 vinera i čak 38 neiznuđenih grešaka (16 iz forhenda, 14 iz bekhenda, 8 na servisu).

Dobio je Đoković prvi set, uz malo poteškoća, izgledalo je da će brzo završiti posao (6:3). Međutim, drugi je počeo sa 0:3. Tomaš je napravio brejk, crtao je po terenu, radio šta je htio. Tražio je u tim momentima Novak pomoć iz lože i dobio je tabletu od fizoterapeuta Klaudia Cimalje. Nije to mnogo pomoglo, jer je izgubio taj set (3:6). Posle toga napustio je teren i otišao na pauzu do toaleta.

Brzo se vratio, a onda se Mahač žalio na probleme sa povredom šake. Uslijedila je nova pauza, ljekari su bili na terenu, Tomaš je odbio da se preda, ostao je na terenu i nastavio da se bori. Novak je tada napravio brejk (3:1), ali je ponovo počeo da griješi i vratio je rivala u igru (4:4). Nije bilo brejkova, a onda je u taj-brejku podigao nivo igre i dobio odlučujući gem (7:1)