Misterija!

POZNATI SPORTISTA NESTAO PRE ČETIRI MESECA - NIKO NEMA INFORMACIJU: Potraga na dva kontinenta, a od njega ni traga!

Autor Miloš Miranović Izvor mondo.rs

Nekadašnji ski-skakač iz Češke početkom otkobra poslednji put primećen i to u dalekoj Maleziji.

Izvor: Youtube/FIS Ski Jumping/printscreen

Poznati češki sportista Antonin Hajek (35) nestao je pre više od četiri meseca i od tada ne postoji nikakav trag o njemu! Policija u Češkoj ubrzo je pokrenula istragu i utvrdila da poslednje informacije ukazuju na nestanak ski-skakača u Maleziji, ali ni to nije bilo dovoljno da bi Hajek bio pronađen. Istraga je ubrzo prebačena na policiju u Maleziji koja ima sve detalje i već mesecima radi na slučaju...

I za sada ne uspeva da ga reši! Zvanično - od 2. oktobra 2022. godine niko ne zna gde je češki sportista, a policije dve zemlje nisu uspele da odmaknu daleko u istragama koje su vodile. Koliko je ovo zapravo kompleksan slučaj govori i izjava direktno iz vrha češke policije, od žene koja je zadužena za odnose sa javnošću.

"Čovek ne daje nikakve znakove da je uopšte živ. Još uvek radimo na slučaju. Ono što možemo potvrditi je da je njegov poslednji trag zabeležen u Maleziji. Tamo mu se gubi svaki trag", istakla je portparolka češke policije Adela Fialova. Pogledajte njegov skok:

Antonin Hajek na Planici
Izvor: Youtube/ STMotorsportTube

"Više ne možemo nikako pomoći. Sad je sve u rukama malezijske policije i vlasti. Mi smo rekli sve što znamo", rekao je njegov brat Matej, dok bivša supruga Veronika dodaje: "Nažalost, zaista ne znam ništa novo što bih rekla".

Hajek je davne 2004. godine debitovao u Svetskom kupu, a naredne sezone osvojio je prve bodove među najboljim skakačima sveta. Najbolji trenutak njegove karijere dogodio se 2010. godine u Sloveniji, kada je tokom ski-letova na Planici preleteo čak 236 metara i postavio nacionalni rekord. Karijeru je završio 2015. godine zbog brojnih povreda koje su ga mučile, a sa Veronikom se oženio četiri godine kasnije. Ipak, brak nije funkcionisao i odlučili su da se razvedu, a mnogi u tome traže razloge za njegov nestanak.