Uticaj!

GLEDAO NOVAKA, PA KUPIO REKET I POČEO DA IGRA KAO ON: Hit priča talentovanog tenisera - želi da bude Đoković!

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Mladi kanadski teniser Gabrijel Dijalo ne krije ko mu je uzor u svetskom vrhu.

Izvor: Profimedia

Najbolji svetski teniser Novak Đoković već godinama je inspiracija mladim ljudima širom sveta, ali priča jednog kanadskog tenisera malo je drugačija. Talentovani Gabrijel Dijalo (21) planira da se tokom ove sezone približi svetskom vrhu, a tenisom je počeo da se bavi nakon što je video kako to radi majstor!

Dijalo je kao dečak gledao finale Australijan opena koje su igrali Novak Đoković i Rafael Nadal, pa posle meča poželeo da i on radi to isto. Kupio je reket i opremu, počeo da kopira Novaka i odlučio da postane svetski poznat teniser. Za sada mu ide sasvim dobro, a ove sezone bi morao da napravi veliki iskorak u karijeri.

"Sećam se da sam gledao Novakov i Rafin meč na Australijan openu 2012. mnogo puta. Ne znam da li sam gledao uživo, ali hajlajte jesam. Bilo je zabavno. Publika, noćna sesija, skoro šest sati tenisa. Kupio sam Novakovu opremu, igrao sa njegovim reketom, pokušavao da igram kao on", rekao je Dijalo.

Mladi kanadski teniser trenutno zauzima 211. mesto na ATP listi, a ove sezone će po prvi put kompletnu godinu provesti među profesionalcima. Fjučersi i čelendžeri za njega su prošlost, vreme je da se na ATP turnirima odmeri sa najboljim igračima na svetu. Do sada mu je najveći uspeh u karijeri osvajanje Dejvis kupa sa Kanadom, ali u tome nije previše učestvovao.