Veliki čovek!

NOVAKOVE REČI ODJEKUJU - POMENUO JE BOGA! Oglasio se nakon tragedije, poslao SNAŽNU poruku posle zemljotresa! (FOTO)

Autor Miloš Miranović Izvor mondo.rs

Novak je poslao veoma snažnu poruku Turskoj i Siriji!

Izvor: Profimedia

Zemljotres u Turskoj i siriji glavna je tema svetskih medija u poslednja dva dana. Podrhtavanje tla u ponedeljak ujutru napravilo je mnogo štete - srušena su kompletna naselja i ima ljudskih žrtava, a pomoć ugroženom regionu stiže sa raznih strana. Među onima koji je su poslali podršku Turskoj i Siriji nalazi se i najbolji teniser svih vremena Novak Đoković.

Srpski sportista oglasio se na Instagramu, gde je podelio jednu dirljivu fotografiju, uz veoma snažnu poruku. Dok odmara od tenisa Đoković je izdvojio vreme da skrene pažnju na dešavanja u zemljama koje su strašno pogođene razornim zemljotresom.

"Gospode, zaštiti ljude i daj im zdravlja", napisao je Novak Đoković uz objavu na kojoj se vide brat i sestra. Ispod fotografije koju je Đoković podelio piše da je nastala u Siriji, a da su na njoj brat i sestra, koja je sa osmehom dočekala spasioce nakon što je satima brinula o tome da li će njih dvojice biti pronađeni ispod ruševina.

Izvor: Instagram/djokernole/printscreen

Po informacijama koje su dostupne nakon zemljotresa povređeno je preko 30.000 ljudi, a oko 6.500 hiljada je izgubilo živote. Ova tragedija pogodila je i sportski svet - preminuo je golman Malatije Ahmet Ejup Turkaslan, kao i poznati odbojkaški par iz Turske. Za fudbalerom Kristijanom Atsuom satima se tragalo, a srpska teniserka Elena Milovanović ispričala je šta se njoj dogodilo tokom boravka u Turskoj gde je imala turniru.

Sa druge strane, mnogi svetski poznati sportisti pokušali su na društvenim mrežama da skrenu pažnju na ovaj zemljotres. Neki od njih poslali su poruke narodu Sirije i Turske, a drugi su pokušavali da se uključe i pomognu u saniranju štete. Tako se u centru pažnje našao poznati fudbaler Čanglar Sojunču, koji je ljutito reagovao na društvenim mrežama.