Ostali sportovi

CICIPAS SPRIJEČIO NOVO IZNENAĐENJE NA AUSTRALIJAN OPENU!

Autor Miloš Miranović Izvor mondo.rs

Cicipas će u četvrtfinalu igrati protiv Čeha, Jiržija Lehečke, koji je ranije danas pobijedio Feliksa Ože-Alijasima.

Izvor: Profimedia

Grčki teniser, Stefanos Cicipas, četvrti na ATP listi, a treći nosilac u Melburnu uspio je da spriječi još jedno potencijalno iznenađenje na ovogodišnjem Australijan openu. Grk je posle dosta muka i ispuštena dva seta prednosti uspio da pobjedi u osmini finala Janika Sinera rezultatom 3:2 (6:4, 6:4, 3:6, 4:6, 6:3) posle četiri sata igre na Rod Lejver Areni.

Malo je falilo da Stefanos sve uprska, igrao je sjajno do tog trećeg seta, a onda je Janik, inače 16. teniser svijeta, podigao igru na viši nivo i uspio da parira favoritu u ovom meču. Međutim, Grk je u petom setu smogao snage da pobjedi dvadesetjednogodišnjeg Italijana.

U petom setu viđena je velika borba. Cicipas nije iskoristio tri brejk lopte u četvrtom gemu. Međutim, grčki teniser je napravio brejk u šestom gemu, a onda je održavao prednost od tri gema i zasluženo je stigao do pobjde. Inače, ovo je bio šesti međusobni duel grčkog i italijanskog tenisera, a peti trijumf Cicipasa. 

Podsjetimo, na ovogodišnjem AO došlo je do "sječe knezova", pošto su do sada ispali Rafael Nadal, Mateo Beretini, Danil Medvedev, Feliks Ože-Alijasim, Kasper Rud, Kameron Nori...

Cicipas će u četvrtfinalu igrati protiv Čeha, Jiržija Lehečke, koji je ranije danas pobijedio Feliksa Ože-Alijasima.