Ostali sportovi

BRAVO MOMCI! "LAVOVI" OSTVARILI PRVU POBJEDU NA PRVENSTVU!

Autor Miloš Miranović

Crnogorske rukometaše samo teorija dijeli od plasmana u narednu fazu Mundijala, nakon što su danas savladali selekciju Irana rezultatom 34:31.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Postojao je određeni strah od današnjeg meča, prvenstveno zato što se na klupi Irana nalazi čovjek koji do detalja poznaje naš stil rukometa - Cetinjanin Veselin Vujović.

Ipak, naši momci su opravdali ulogu favorita, i na nešto teži način od očekivanog slavili na drugom meču u grupi.

Počela je Crna Gora furiozno, 10 golova za 11 minuta, međutim od starta se vidjelo da nema prepoznatljive kompaktnosti u defanzivi. Tako je prednost naših u prvom dijelu igre varirala između 4 i 3 razlike, a na odmor se otišlo sa 19:16.

U nastavku su nova energija Iranaca i slabiji ofanzivni minuti "lavova" rezultirali izjednačenjem u 35. minutu (20:20). Tadašnji tajm-aut Roganovića vraća "crvene" u željeni ritam, a u reakciji naših su prednjačili Branko Vujović u napadu i promijenjena "5-1" odbrana.

Neugodni Iranci su nastavili da pokazuju svoj karakter, ali je krajnji nalet azijske ekipe uspješno neutralisan. Branko Vujović je 5 minuta prije kraja pogodio za do tada nedostižnih "+5" i otklonio eventualne dileme oko pobjednika.

Najefikasniji u našem timu bili su Vujovići - Branko (proglašen i za igrača utakmice) je postigao 9 golova i podijelio 6 asistencija, dok je Miloš mrežu zatresao 10 puta, i ekspresno se iskupio za nešto lošije izdanje protiv Španije.

Simićevih 12 odbrana (većina u nastavku) trasirali su put ka pobjedi, a sjajan doprinos dali su i Grbović (3 gola i more dobijenih duela), te Anđelić sa 3 i Čepić sa 4 gola.

Ono što može da zabrine Roganovića jeste veliki broj primljenih golova, ali hrabri činjenica da smo uprkos svim izazovima vodili gotovo svih 60 minuta.

Narednu utakmicu naša reprezentacija igra u ponedeljak, kada će ponovo biti u ulozi favorita. Protivnik je Čile, a meč počinje u 18 časova.