I ŠTA ĆEMO SAD...

ŠTA MU JE? RAFA U OČAJNOJ FORMI PRED AUSTRALIJU: Osvojio je bez Novaka, a sad ne može da dođe sebi!

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Rafael Nadal ne igra dobro pred Australijan open.

Izvor: Profimedia

Španski teniser Rafael Nadal doživeo je neočekivani poraz na Junajted kupu protiv Aleksa de Minora (6:3, 1:6, 5:7), a iako se radi o reprezentativnom takmičenju koji mnogi nisu ni shvatili ozbiljno do kraja, "Bik sa Majorke" će biti više nego zabrinut pred Australijan open. Evidentno je da je daleko od forme i pod hitno mora da je pronađe, pošto prvi grend slem turnir počinje već za dve nedelje...

Prvi meč između Španije i Australije na novoformiranom takmičenju koji je "hibrid" Dejvis kupa i ATP kupa, trajao je skoro tri sata, a tokom njega je Nadal imao svetle, ali i baš mračne momente - kao u drugom setu u kome je odigrao katastrofalno i dobio tek jedan gem.

Nadal je prethodno na istom turniru doživeo i poraz od Kamerona Norija, dok pamtimo i da se nije proslavio na Završnom mastersu u Torinu. Tamo je pobedio samo Ruda, pa nije prošao grupu u kojoj su ga savladali Ože-Alijasim i Fric.

Takođe, pre toga je doživeo poraz na US Openu protiv Tijafoa u osmini finala, da bi ga Tomi Pol pobedio u prvom kolu mastersa u Parizu. Sećamo se i da se nije proslavio u Sinsinatiju, gde ga je kasniji osvajač Borna Ćorić pobedio na samom startu turnira, dok je poslednji "bljesak" imao na VImbldonu, koji je predao u polufinalu Niku Kirjosu.

Više puta se Nadal žalio na povrede i povredice, a videćemo da li je i ovoga puta isti slučaj pred Australijan open na kome će braniti titulu, samo što sada učestvuje i Novak Đoković.

Tagovi