Ostali sportovi

DRAMA - DVOSTRUKI OLIMPIJSKI ŠAMPION PREŽIVIO PAD AVIONA: Izašao iz olupine letjelice, slikao se pa sve ispričao! (FOTO)

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Nevjerovatnu sreću je imao jedan od najlegendarnijih kenijskih atletičara Dejvid Rudiša!

Izvor: Twitter/Kenyans

Prava drama se desila u Keniji gde je dvostruki olimpijski šampion David Rudiša preživio pad aviona! Ovo se desilo samo tri godine nakon što je preživio saobraćajnu nesreću u kojoj je autobus pregazio njegov automobil.

Sada je avionu kojim se vozio otkazao motor samo nekoliko minuta pošto su poletjeli, a na kraju je prisebni pilot uspio da prizemlji letjelicu i to tako što su sletjeli naopako!

Ovaj 33-godišnji atletičar koji trenutno drži svetjski rekord na 800 metara je bio jedan od pet putnika na letu koji je krenuo od Kimane, a posle pada i slijetanja se slikao pored olupine aviona. Pogledajte tu sliku:

"Sve je bilo dobro sedam ili osam minuta po polijetanju, a onda je motor prestao da se čuje. Pilot je vidio brisani prostor i probao je da sleti, ali je jedno krilo udarilo u drvo i avion je krenuo da se okreće prije nego što je pao na kamenito tlo. Hvala Bogu da smo svi ostali živi, mada ja imam neke povrede koje sam i ranije vukao. Sve su nas osim jednoga pustili iz bolnice", istakao je Rudiša za kenijske medije posle nesreće i nastavio:

"Bila je to strašna epizoda u kojoj sam se držao za srce i molio Bogu,. Pilot je uspio da uradi nevjerovatnu stvar i da održi avion stabilnim dugo vremena", završio je on.

Rudiša koji je na Olimpijskim igrama 2012. godine u Londonu postavio svjetski rekord na 800 metara vremenom 1:40,91 je i u Riju 2016. godine odbranio svoju titulu, a 2019. se posle nesreće penzionisao.