Ostali sportovi

RADIČEVIĆ: CIJELA KARIJERA NAM STAJE U SJUTRAŠNJIH 60 MINUTA; POPOVIĆ: DJEVOJKE TREBA DA UŽIVAJU, PONOSNA SAM NA NJIH!

Autori Cdm/Vijesti Kristina Milović

Na današnjoj pres konferenciji povodom predstojećih mečeva u Ljubljani govorile su naš kapiten Jovanka Radičević i selektorka Bojana Popović.

Izvor: Twitter/EHFEURO/printscreen

"Lavice" sjutra igraju polufinale Evropskog prvenstva, a još jedna pobjeda naših rukometašica značila bi treću medalju na velikim takmičenjima za ovu reprezentaciju.

Rival je Danska, koji je svoj kvalitet ponovo pokazala sinoć, gdje je u sjajnom meču zasluženo savladala favorizvanu Norvešk, i zakazala polufinalni okršaj sa našom selekcijom.

"Većini djevojaka je ovo prvo polufinale, a meni posljednje - daću sve što je u mojoj moći da ga završimo na najljepši način", rekla je Jovanka Radičević koja u Ljubljani završava reprezentativnu karijeru.

"Nestrpljive smo. Ima euforije, ali moramo da kontrolišemo emocije. Sjutra se bukvalno sve daje, cijela karijera nam staje u 60 minuta. Vjerujem da smo spremne i hrabre, da ćemo pokazati najbolje izdanje. Danska je težak rival, ali ovakve utakmice se igraju i na jednoj nozi", dodala je Radičević.

 Bojana Popović je naglasila da je ponosna na učinjeno do sada:

"Što god da bude, ponosna sam na njih, ponosna sam i srećna što sam bila dio ove priče. Djevojke su dale su sve od sebe. Bilo je svega, bilo je i grešaka i dobrih momenata, nadam se da će takvih trenutaka biti više u polufinalu. Želim da uživaju, da opet daju sve što imaju i da igraju sa velikim srcem u rukometnom spektaklu za naš narod."

I ona, kao i naš kapiten, svjesna je evidentnog kvaliteta Danske, ali se nada da će naš tim imati adekvatan odgovor:

"To je velika selekcija, dugo je zajedno, sa odličnim trenerom, koji ih je vodio i u klubu. Čeka nas težak meč. Pokušaće da nas pretrče, a mi ćemo se osloniti na igračice koje su prošle dosta toga i zato smo ih odmorile protiv Holandije. Nadam se da će da izdrže jak tempo."