Ne deluje loše...

FEDERER PLAC PLATIO 45 MILIONA EVRA - EVO GDE GRADI DOM: Rodžer odlazi u penziju, pa se seli na luksuznu destinaciju!

Autor Mirela Ljumić Izvor mondo.rs

Jedan od najboljih svetskih tenisera sa porodicom će živeti na obali prelepog jezera, nedaleko od velikog grada u Švajcarskoj.

Izvor: Profimedia

Jedan od najboljih tenisera u istoriji završile veliku karijeru ove nedelje, a Rodžer Federer već ima planove za budućnost. Poznato je da se neće u potpunosti udaljiti od sporta nakon igračke karijere, videćemo u kojoj meri će biti prisutan na teniskim turnirima, ali nema sumnje da će veći deo godine provoditi u impresivnoj kući koju gradi na obali Ciriškog jezera.

Čuveni švajcarski teniser platio je oko 45 miliona evra samo za plac od 1,6 hektara na kojem se trenutno gradi vila. Budući dom porodice Federer nalazi se u opštini Rapersvil-Jona, zapadno od Ciriha. Ovo mesto, po popisu iz 2008. godine, ima nešto više od 25 hiljada stanovnika, pa nema sumnje da će predstavljati pravu oazu mira za Rodžera, Mirku i njihove naslednike. Pogledajte gde grade dom:

Za sada nije poznato kada će izgradnja novog doma, u kojem će se nalaziti i kompleks teniskih terena, biti završena. Razlog za to je i prekid radova koji se dogodio prošle godine, a koji je nastao kao posledica protesta stanovnika koji žive u okolini. Najezda bogatih Švajcaraca na severni deo Ciriškog jezera ugrozila je prirodu oko jezera, a ima i onih koji su deo obale "prisvojili" i proglasili za privatan posed.

Brojne ekološke organizacije bunile su se i zbog zagađenja na jezeru, a stanovništvu smeta i najezda turista koji su stigli u ovo mesto kako bi imali priliku da vide neke od poznatih ličnosti. Tako je narušen njihov mir, a nema sumnje da će Federer izgradnjom kompleksa uspeti da pobegne od problema koji muče prosečnog stanovnika ovog gradića na obali.