OPA!

PRŠTE TRANSFERI U FORMULI 1! Meklaren "otpustio" Rikarda, zna se i gde nastavlja karijeru... I to nije kraj promenama!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Sledeće sezone u Formuli 1 čeka nas mnogo promena. Već smo videli nekoliko i to nije kraj...

Izvor: YouTube/McLaren/Screenshot

Letnja pauza u Formuli 1 uvek donese brojne promene, a tako je bilo i ovoga puta pošto se transferi samo ređaju iz nedelje u nedelju. Danijel Rikardo i zvanično napušta Meklaren na kraju sezone, iako je harizmatični Australijanac mesecima nazad uveravalo da je u odnosima njega i tima sve u redu.

Međutim, Meklaren i Rikardo su se dogovorili da saradnju završe godinu dana pre isteka njegovog ugovora, pošto je učinak iskusnog vozača bio ispod svakog nivoa, odnosno gotovo da će se pamtiti samo pobeda u Monci prošle sezone.

To nije bilo dovoljno da Danijela Rikarda zadrži u Meklarenu, posebno jer je gotovo svakog vikenda od njega bolji klupski kolega Lando Noris, tako da je britanski tim odlučio da napravi promenu za narednu godinu i najverovatnije će im se pridružiti Oskar Pijastri.

U pitanju je mladi vozač, šampion Formule 2 iz prošle sezone, koji je navodno bio na pragu Alpine u kojoj ga je čekalo mesto Fernanda Alonsa (otišao u Aston Martin umesto Sebastijana Fetela), ali je na kraju Brazilac sve to demantovao.

Što se tiče Rikarda, najverovatnije će ga svakog trenutka promovisati Has, i to umesto Mika Šumahera. Nisu zadovoljni u Hasu vožnjama naslednika legendarnog šampiona Formule 1, dok se Kevin Magnusen pokazao nešto bolje, tako da se spremaju da ga otpuste na kraju sezone.

U tom slučaju postoje spekulacije da će Mik Šumaher preći u Alfa Tauri na mesto Pjera Gaslija - koji će biti novi vozač Alpine, dok se čeka i promena u Vilijamsu za koji će umesto Latifija najverovatnije voziti Nik de Vris.

Tagovi