Nevjerovatno!

DOMINACIJA HRVATICE NA EVROPSKIM PRVENSTVIMA! Sandra Perković je ČUDO - ovo nije uspio NIKO prije nje!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Atletičarka kojoj je omiljena disciplina bacanje diska po šesti put u karijeri osvojila je Evropsko prvenstvo.

Izvor: Profimedia/SPP-JP/Sven Beyrich

Apsolutna kraljica evropske atletike - Hrvatica Sandra Perković (32)! Hicem od 67,95 metara hrvatska atletičarka osvojila je šesto zlato u bacanju diska na Evropskim prvenstvima, a na kontinentalnoj smotri niko je nije pobijedio od 2010. godine! Te sezone debitovala je u seniorskoj konkurenciji, a 12 godina kasnije i dalje niko ne može da je ugrozi.

Najbolja je bila 2010. godine u Barseloni, pa zatim u Helsinkiju, Cirihu, Amsterdamu i Berlinu, a onda i juče u Minhenu, na prvom Evropskom prvenstvu nakon četiri godine pauze. Time je samo potvrdila dominaciju koja traje više od decenije i pitanje je kada će se prekinuti...

Ovako nešto nikada nije viđeno na Evropskim prvenstvima - zapravo je i sa pet uzastopnih titula bila rekorderka, a nema sumnje da će Sandra i za dvije godine u Rimu pokušati da bude najbolja u bacanju diska. Ukoliko joj to pođe za rukom okitiće se sedmim uzastopnim zlatom, a dominacija evropskom atletikom produžiće se na više od 15 godina.

Inače, Sandra Perković nije dominantna samo u evropskim okvirima. Ona je tokom bogate karijere dva puta osvajala zlato na Olimpijskim igrama, kao i na Svjetskim prvenstvima. Pored toga, ima još tri medalje sa Svjetskih prvenstava, dok je Olimpijske igre u Tokiju završila ju suzama jer je ostala bez odličja.

Tada je njen plač pred kamerama bio u prvom planu medija u regionu, jer je i na taj način pokazala koliko joj znači svaki trijumf. Iako je u tom trenutku već bila jedna od najuspješnijih atletičarki u istoriji bacačkih disciplina, Sandra nije mogla da zadrži suze.

Pogledajte kako izgleda Sandra Perković kad nije na borilištu:

Tagovi