Auh!

HTEO DA RATUJE PROTIV RUSIJE, PA POSTAO EVROPSKI ŠAMPION: Ukrajinac nije uzeo pušku, u bazenu stigao do zlata!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Fantastičan rezultat čoveka koji je pre samo nekoliko meseci želeo da se javi da bude dobrovoljac u ukrajinskoj vojsci.

Izvor: Profimedia

Ukrajina ima Evropskog šampiona u plivanju na 1.500 metara slobodnim stilom! Mihajlo Romančuk (26) stigao je do zlatne medalje, a njegov trijumf privukao je mnogo pažnje. Mihajlo je poslednjih nekoliko meseci bio u žiži interesovanja zbog rata koji traje u njegovoj zemlji, ali i zbog odluke da se priključi vojsci!

On je bio toliko rešen da ode u rat protiv Rusije da je čak i svojoj porodici saopštio odluku da razmišlja da postane dobrovoljac. Na sreću ljubitelja plivanja to se nije dogodilo, pa je Romančuk ovo leto umesto u rovu na istoku svoje zemlje proveo u bazenu na Evropskom prvenstvu, gde se okitio zlatom.

"Nakon mnogo diskusije, zaključili smo da ne mogu nikako da pomognem sa oružjem", rekao je tada Mihajlo, koji je bio spreman da se prijavi kao dobrovoljac. Ipak, od toga je odustao i nastavio je da se bavi plivanjem, a to mu se ubrzo isplatilo.

Ovako izgleda Mihajlo Romančuk, novi evropski šampion:

Inače, Mihajlo je oženjen Marinom Bek-Romančuk, veoma uspešnom atletičarkom. Jedna od najvećih protivnica Ivane Španović u disciplini skok udalj pre četiri godine pristala je da se uda za Mihajla i oni privlače mnogo pažnje. Njih dvoje važe za jedan od najzgodnijih parova u svetu sporta, a kada pogledate fotografije biće vam jasno i zašto.

Marina se ovih dana bori za zlatnu medalju u svojoj disciplini na Evropskom prvenstvu u Minhenu, a prethodnih godina stekla je veliki broj fanova i zbog fotografija koje deli na društvenim mrežama. Pogledajte kako izgleda Marina Bek-Romančuk, jedna je od najzgodnijih atletičarki današnjice:

Tagovi