Katastrofa

HAOS UŽIVO! VRIŠTAO JE IZ BOLIDA, CIJELI SVIJET DA ČUJE: Ferari se ponovo RASPAO i ostao bez pobjede! POSLUŠAJTE

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Nekad moćni Ferari ponovo je doživio katastrofu u toku trke i ostao bez prvog mjesta zbog kvara bolida.

Izvor: Profimedia

Vozač Ferarija Šarl Lekler završio je trku u Francuskoj u 18. krugu, jer je morao da odustane iako je bio vodeći u tom trenutku. Razlog je bio kvar na bolidu, zbog kojeg je as iz Monte Karla ostao bez prvog mjesta, a vjerovatno i bez pobjede. Koliko je bio frustiran čuje se i na snimku njegovog "razgovora" sa mehaničarima, jer je doslovno vrištao u slušalicu "Neeeee", dok su se oni držali za glavu.

Nažalost po Ferari, ništa novo za taj tim. Na prošloj trci, u Austriji, vozilo Karlosa Sajnca doslovno zapalilo u 58. krugu, pa se namučio da izađe iz plamena, ali je ipak prošao bezbjedno. I njega je kvar na bolidu koštao bodova, jer je Španac u tom trenutku bio drugi. Lekler je za to vrijeme pobjedio, ali je ove nedelje dokazano da ni njegov bolid nije kakav bi trebalo da bude u trci za titulu.

Dok su u Ferariju čupali kosu, na stazi "Pol Rikard" u Francuskoj pobjedio je Maks Ferstapen iz Red Bula, što je njegov sedmi trijumf ove sezone. Drugi je bio Luis Hamilton iz Mercedesa, a treći njegov timski kolega Džordž Rasel. Za to vrijeme, Lekler je veoma teško podnosio to što je čak treći put ove sezone morao da napusti trku u kojoj je vodio.

Drugi vozač Ferarija, Karlos Sajnc, završio je peti i imao je odličnu trku, jer je napredovao sa čak 19. pozicije i osvojio bitne poene. Ipak, to će vjerovatno biti nedovoljna utjeha za njegov tim posle još jednog razočaravajućeg nastupa.

U generalnom plasmanu vozača, prvo mjesto zauzima Red Bulov Ferstapen sa 233 poena, drugi je Šarl Lekler sa 170, a treći je Serhio Perez, takođe iz Red Bula, sa 163 poena. U plasmanu konstruktora Red Bul vodi sa 384 bodova, a Ferari je drugi sa 303.