ISPLIVALI DETALJI

BEKER IZ ZATVORA GLEDAO ĐOKOVIĆA NA VIMBLDONU: Nemac jednim potezom razbesneo robijaše, odmah su se žalili na njega!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Legendarni Nemac je trenutno na odsluženju zatvorske kazne, ali i odatle uspeva da se nađe u britanskim tabloidima.

Izvor: Profimedia/MONDO/Stefan Stojanović

Novak Đoković je osvojio sedmi Vimbldon i ukupno 21. grend slem u karijeri, a sve to je iz zatvora ispratio i njegov nekadašnji trener i legendarni bivši teniser Boris Beker!

Britanski mediji naveliko pišu o Nemcu koji se nalazi u britanskom zatvoru, a otkriveno je i zbog kog poteza je Beker razbesneo ostale osuđenike!

I dok je Novak Đoković primao pehar od Kejt Midlton, a mladi princ Džordž navijao za njega, realnost Borisa Bekera bila je daleko od Centralnog terena Vimbldona.

Beker je u zatvoru zbog toga što je prikrio prihode od oko 2.500.000 funti, kako ne bi morao da plati dugovanja nakon što je prethodno proglasio bankrot. Ali u tom zatvoru je izgleda dobio poseban status.

Britanski "San" piše da je Beker postavljen za asistenta u učionici i da predaje sportsku nauku drugim zatvorenicima. To je u suštini predavanje teorije fizičkog vaspitanja i prednosti vežbanja i ishrane.

Ali njegovo postavljanje na ovu poziciju je podstaklo ostale zatvorenike da pišu protestna pisma upravitelju, nezadovoljni što je Nemac tako brzo dobio posao.

Ovako je Novak primio pehar na Vimbldonu od Kejt Midlton:

"Obično biste služili godinama pre nego što biste dobili posao asistenta u učionici, jer se to smatra privilegijom. Ali Beker je posao dobio u roku od nekoliko nedelja od izricanja kazne. Zato postoje mnoga negodovanja zatvorenika koji su napisali žalbe", bile su reči "Sanovog" izvora iz zatvora.

Beker je u aprilu bio osuđen na dve i po godine zatvora, ali mediji u Engleskoj pišu da bi on već u novembru mogao da bude deportovan u Nemačku, gde je tamošnji kazneni sistem blaži.

"San" piše i da je Bekeru bilo dozvoljeno da gleda Vimbldon i dok je iza rešetaka, i navode da je bio oduševljen što je Novak Đoković ponovo osvojio taj turnir. Beker je trenirao Đokovića između 2014. i 2016. godine, a sa njim u svom stručnom štabu, Srbin je osvojio dva trofeja na Vimbldonu.

Inače, Nemac je donedavno bio u braku sa Lili Beker, njegovom drugom suprugom, od koje se razveo 2018. godine. Ovo je Lili Beker:

Pogledajte i kako je izgledao Novak Đoković na šampionskom balu sa svojom suprugom Jelenom:

Po dolasku u Srbiju, Novaku je priređen i sjajan doček ispred gradske skupštine u Beogradu: