Spekulacije

KIRJOSE, PAZI SE - VIDI ŠTA NOVAK RADI ČIM MU IDE LOŠE! Strani mediji opet digli buru oko Srbina - evo šta ih kopka!

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

"Magični napitak" Novaka Đokovića mnogima je zasmetao!

Izvor: Profimedia

Novak Đoković igra finale Vimbldona za svoju 21. grend slem titulu, a bura oko napitka koji koristi između gemova se ne stišava. Sada se javila italijanska "Republika" i zapitala se šta je "magična" supstanca koja mu je omogućila da osvoji Vimbldon.

Pogotovo se digla bura oko ovog napitka nakon meča četvrtfinala u kome je Srbin gubio 2:0 od Janika Sinera. Vodio je mladi Italijan, a onda su neki navijači primetili kako je Novak uzeo svoj "čarobni napitak".

"Srbin je popio i inhalirao to iz boce nekoliko puta kada se menjala strana. Misteriozno je rekao "posle finala ćete znati šta je unutra" i odmah nam je zagolicao maštu", navodi "Republika".

Pred finale sa Nikom Kirjosom od 15 časova koje svi očekuju sa velikim nestrpljenjem i dalje je velika misterija šta je napitak koji je svima zagolicao maštu.

"Malo popije, malo inhalira. Uvek je sa tom bočicom kada se menja strana, tretira je kao objekat obožavanja. Stvari idu loše? Dovoljan je jedan gutljaj. Đoković je imao više hendikepa od starta Vimbldona, ali najteže mu je bilo kada je bio dva seta u zaostatku protiv Janika Sinera. Ali nije brinuo jer postoji ono što je Srbin u šali nazvao "magični napitak". Ali nije nam otkrio šta je unutra, naprotiv, ostavio je misteriju pred novinarima", piše italijanski list.

Ipak, neki su već pogađali šta je tajni sastojak Novakove pobede. I umesto da istaknu težak rad, talenat, godine iskustva, uhvatili su se za izotonski prah.

"Što se tiče naučne strane, prve rekonstrukcije su počele. Prema "Telegrafu" to bi mogao da bude izotonski prah. To je supstanca koja brzo nadoknađuje ugljene hidrate i čuva visoke nivoe energije u raznim fazama meča, Može da se uzima rastvorena u vodi ili direktno kao prah. Neka se Kirjos čuva", navodi se na kraju teksta.