PRVO MESTO!

ONA JE ŠAMPIONKA EVROPE! TOPOVA ĆERKA OSVOJILA ZLATO: Otac bio prvak sveta, a ona skočila na vrh kontinenta - BRAVO!

Autor Kristina Radović Izvor mondo.rs

Ogroman uspeh!

Izvor: MN Press

Mlada srpska atletičarka Angelina Topić postala je šampionka Evrope u skoku uvis, u uzrastu do 18 godina! Ona je preskočila čak 192 centimetara i još jednom pokazala da je pred njom velika karijera.

Ćerka legendarnog svetskog šampiona u skoku uvis Dragutina Topića i majke Biljane Topić, rekorderke Srbije u troskoku, zablistala je na takmičenju u Jerusalimu, u Izraelu, gde su veliki uspeh ostvarile i srpske troskokašice.

"I tako, korak po korak, ZLATO! Evropska šampionka", napisao je Dragutin Topić na Instagramu, pohvalivši se velikim ostvarenjem svoje ćerke, koja je u maju oborila nacionalni rekord za starije juniorke. U Kraljevu je tom prilikom preskočila 193 centimetara i postala prva na svetskoj listi u svom uzrastu, a krajem juna je izjednačila svetski rekord.

Drugo mesto u skoku uvis zauzela je nemačka atletičarka Joana Gering, skokom od 188 centimetara, dok je treća bila Belgijanka Merel Maes, sa svojim najboljim skokom ove sezone, od 186 centimetara.

U još jednom finalu učestvovao je Miloš Nisić koji je zauzeo fantastično peto mesto u trci na 200 m sa 21.54 s, ovaj rezultat ujedno je i novi državni rekord za takmičare do 18.godina. Našu zemlju sutra očekuje finale skoka udalj u kojem ćemo ponovo imati dve atletičarke i to vicešampionku evrope u troskoku, Teodoru Boberić i Jovanu Mićić.

Tagovi