Samo tako!

PRVA ATP TITULA MLADOG MEĐEDOVIĆA: Počistio rivala za 49 minuta, čeka ga ogroman SKOK na listi!

Autor Kristina Radović Izvor mondo.rs

Hamad Međedović je osvojio svoju četvrtu titulu ove godine, od toga prvu na ATP turu.

Hamad Međedović
Izvor: MN Press

Dok svi gledamo ka Vimbldonu i čekamo nove pobede Novaka Đokovića, mladi teniser Hamad Međedović je došao do prve ATP titule u karijeri.

On je u finalu turnira u Lidenšajmu bio bolji od kineskog tenisera Žižen Žanga i tako uspeo da kompletira sjajnu nedelju u kojoj je ranije tokom turnira savladao Marka Čekinata i Nikolasa Žarija. 

MEĐEDOVIĆ - ŽENG 6:1, 6:2 

Uspeo je Međedović da bukvalno pregazi svog rivala i savlada ga u rekordnih 49 minuta za prvi titulu i ogroman skok na ATP listi. On je osvojio veliki broj bodova i skočio za 132 mesta na ATP listi, pa će umesto 391. mesta koje ima danas od ponedeljka biti 263.

Ovo znači da će skočiti 132 mesta i pred turnir u Salcburgu će želeti da natavi sa ovakvim partijama kako bi nastavio da se probija. On je ranije snimljen kako trenira i sa Đokovićem, a trenutno je osmi srpski teniser po ATP rangu. 

Hamad ima 18 godina, rođen je u Novom Pazaru i do sada je u karijeri imao tri ITF titule osvojene ove godine, dve u Antaliji i jednu u Ulcinju. Ipak ovo mu je sada prvi veliki iskorak u ATP karijeri, a ove godine smo ga gledali i na Serbia Openu.

Tagovi