Sve objasnio

NOVAK POBIJEDIO, PA MORAO DA ODGOVARA NA PITANJA O KORONI: Virus hara Vimbldonom, Đokovića ispitivali KAKO SE ŠTITI

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Novak Đoković je dobio pitanje o koroni odmah nakon pobjede u trećem kolu Vimbldona.

Izvor: Youtube/Tennis Day

Novak Đoković je u duelu trećeg kola Vimbldona vrlo lako savladao Miomira Kecmanovića u tri set

 a i prošao dalje, a posle tog meča dobio je i pitanje o problemima sa virusom korona na turniru. 

Već nekoliko tenisera se povuklo sa turnira zbog zaraze kovidom, a prvo pitanje na konferenciji za medije nakon pobjede nad Kecmanovićem bilo je da li se Đoković plaši korone. Novinare je zanimalo šta radi da bi se zaštitio i da ne bi bio zaražen. 

"Uglavnom sam sa porodicom kući ili sam na teniskim terenima, tako da ne izlazim mnogo. Jesam prije početka turnira posjetio grad, ali nisam previše zabrinut. Pokušavam da ostanem zdrav i fokusiran, ne mislim da li ću dobiti kovid. Naravno moramo svi da budemo oprezni, pogotovo jer znamo kroz šta smo prošli u prošle dvije godine", jasan je bio Novak Đoković. 

Pogledajte detalje sa Novakovog meča sa Kecmanovićem:

Na Vimbldonu je izbio pravi haos zbog zaraze velikog broja igrača virusom korona. Prvi koji je morao da se povuče bio je Marin Čilić, a nakon njega i prošlogodišni finalista Mateo Beretini oprostio se od igranja ove sezone na travi "Ol Ingland Klaba" zbog pozitivnog testa. 

Poslednji slučaj se desio nakon odiganog prvog kola. Roberto Bautista Agut je dobio svoj meč, a onda je morao da preda duel drugog kola Danijelu Elahi Galanu Riverosu jer se zarazio koronom.