BILI SU RIVALI!

NOVAČE, NE RAZUMEM ŠTA JE U TVOJOJ GLAVI! Slavni teniser ga prozvao - "Obično mi Rusi i vi Srbi imamo isti mentalitet!"

Autor Anđela Pešić Izvor mondo.rs

Novak Đoković je bio na meti kritika Nikolaja Davidenka, njegovog nekadašnjeg rivala.

Izvor: Profimedia

Novak Đoković ne prestaje da bude jedna od glavnih tema u svetskom tenisu. Trenutno treći teniser sveta će iznenađujuće biti prvi nosilac na predstojećem Vimbldonu, a sada je o njemu govorio i Nikolaj Davidenko.

Proslavljeni bivši ruski teniser i nekadašnji Novakov rival poručio je Srbinu da ne razume šta se dešava u njegovoj glavi!

Davidenko, nekada treći teniser sveta, u intervjuu za "Sportklub" je komentarisao Đokovićevu situaciju sa početka godine, kada je pokušavao da ostane u Australiji i nastupi na Australijan openu.

Rus je otkrio da je bio na strani Srbina dok je bio zatočen u Australiji i kasnije deportovan, ali da nije razumeo šta je time želeo da postigne.

"Ne razumem šta je pokušao da uradi. Jesam ga podržavao, ali bilo je to on protiv cele zemlje, on protiv sveta. Nema veze jesi li broj jedan ili šta god, ali još pre nego što je sleteo sam imao osećaj da neće igrati. Nekada ne razumem šta se dešava u njegovoj glavi. Obično Srbi i Rusi imaju isti mentalitet, ali čini mi se da je Novak nekad Nemac, nekad Italijan, ha-ha-ha", rekao je Davidenko.

On veruje da Đoković neće završiti karijeru sa 20 grend slem titula i da ga čeka još uspeha.

"Ove godine mi se čini da ima dobru šansu na Vimbldonu i na US openu, pod uslovom da igra. Zavisi od toga kako se spremi. Za sledeću sezonu ne znam – svakom godinom je sve teže kada se dođe u određeno doba. Mislim da neće igrati do 40 – nema šanse da se sa 40 godina osvajaju slemovi, to je nemoguće", istakao je Nikolaj Davidenko.