Pre godinu i po!

RAFA, SETI SE ŠTA SI PRIČAO O NOVAKU ĐOKOVIĆU: Prozivao najboljeg na svetu, a sada povređen slavi 22. grend slem!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Slavni španski teniser stigao do 22. grend slem titule u karijeri uz ogromne bolove u stopalu, a pre godinu i po dana imao je nepotrebne komentare na Đokovićev račun.

Izvor: Profimedia

Iako je njegov nastup u Parizu bio pod znakom pitanja, Rafael Nadal je veoma ubedljivo stigao do titule na Rolan Garosu. Bio je to njegov 14. pehar osvojen na drugom grend slem turniru sezone, a mnoge navijače ovaj nastup podsetio na licemerstvo španskog tenisera.

Danas ceo svet priča kako je on povređen stigao do povrede, uz velike bolove i injekcije koje je dobijao da bi mogao da hoda, a sam teniser je pre godinu i po dana zbog slične situacije prozivao Novaka Đokovića!

Najbolji teniser sveta je u januaru 2021. godine osvojio Australijan open, iako je završnicu tog turnira odigrao povređen. U trećem kolu, tokom duela sa Tejlorom Fricom, Novak je doživeo povredu trbušnog zida zbog koje je do kraja takmičenja imao ogromnih problema i razmišljao o odustajanju.

Često su mogle da se vide kinesio trake izlepljene po njegovom telu, a kolege su bile u šoku kako može da igra tenis sa tom povredom. Da je stvarno povređen nisu verovali Tejlor Fric, Stefanos Cicipas i Rafael Nadal, koji je bio najglasniji tom prilikom.

"Zavisi od toga kakvu povredu imate. Da li imate nešto slomljeno, ili imate istegnuće trbušnih mišića - na primer. Ako imaš prave fizičke probleme, nećeš pobediti. Ako imaš neki bol i ne stavlja te u situaciju da te limitira, tvoje pokrete, onda možda možeš da nađeš način. Ali kada stvarno, stvarno imaš povredu, onda je nemoguće tako osvojiti turnir", rekao je Nadal sredinom februara 2021. godine.

Ovako je izgledao Novakov i Rafin meč na Rolan Garosu:

Podsećamo, Rafael Nadal je odmah nakon meča u Parizu pričao kako je tokom čitavog turnira primao injekcije, koje su mu umanjivale bolove u stopalu. On se već godinama bori protiv bolesti sa kojom će morati da živi i nakon igračke karijere, a zbog koje mu je otežano kretanje.

Reč je o Miler-Vajsovom sindromu koji pogađa središnji deo stopala, a eventualni prelom kostiju u tom delu tela mogao bi da bude katastrofalan za slavnog tenisera jer je pitanje da li bi od takve povrede ikada mogao da se oporavi. Između ostalog, i zbog toga Nadal pravi pauze između turnira i precizno bira šta želi da igra.

To će nastaviti da radi dok ne pronađe neko dugoročno rešenje...

Ovako je jedan navijač podsetio Rafu na njegove izjave: