Spreman je!

UČIO JE I ŽIVEO KOD NADALA, SAD IGRA S NJIM FINALU! Norvežanin izbacio Čilića, čeka ga meč koji je čekao CELOG ŽIVOTA

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Biće to pravi spektakl u Parizu! Hrvat nije uspeo da dođe do borbe za tron Otvorenog prvenstva Francuske.

Izvor: FoNet/AP/Michel Euler

Norveški teniser Kasper Rud pobedio je Marina Čilića u polufinalu Rolan Garosa i ušao u svoje prvo grend slem finale, u kojem će igrati protiv Rafela Nadala. Konačan rezultat meča bio je 3:1 (3:6, 6:4, 6:2, 6:2) za trenutno osmog igrača sveta, rođenog u decembru 1998. godine.

Zanimljivo je to da je Kasper kao veliki talenat pre četiri godine živeo i učio tenis u 'Akademiji Rafael Nadal' na Majorci, u Rafinom rodnom gradu Manakor. Očigledno je i te kako naučio lekcije, a sada će prvi put imati šansu da se odmeri sa svojim učiteljom. Jedinim preostalim velikanom tenisa protiv kojeg nije igrao.

Izvor: FoNet/AP/Michel Euler

"Neverovatno je kada tako kažete. On je veliki igrač od Top 3 igrača protiv koga nisam igrao, mislim da je perfektno vreme za to, vredelo je čekati i konačno igrati protiv njega u finalu grend slema. Biće to poseban trenutak za mene. Nadam se da će biti posebno i za njega. Igrao je u mnogim finalima, ali bar prvi put igra protiv učenika svoje akademije. Biće zabavno, nadam se", rekao je Rud.

Rud je pre Čilića izbacio Rus Andreja Rubljova (3:2 u setovima), prethodno je eliminisao Poljaka Huberta Hurkača (3:1), Italijana Lorenca Sonega (3:2), Finca Emila Rusuvourija (3:0) i Francuza Žoa-Vilfreda Congu (3:1), koji je u tom meču završio karijeru.

Plasman u finale Rolan Garosa je rezultat karijere nekadašnjeg "Broja jedan" u juniorskoj konkurenciji i prvog Norvežanina koji je bio tako dobro kotiran među najvećim talentima na svetu.