OBJASNIO

PUBLIKA JE BILA NEMOGUĆA, NOVAK NIJE IGRAO SAMO PROTIV RAFE! Pilić ljut na navijače: Sramotno, gde je fer-plej!?

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Nikola Pilić je imao šta da kaže posle Novakovog poraza od Nadala na Rolan Garosu.

Izvor: Profimedia/MONDO/Uroš Arsić

Novak Đoković je izgubio od Rafaela Nadala na Rolan Garosu posle velike borbe. Srpski igrač je u tom duelu imao i problem sa publikom, a navijači su znatno više bili na strani španskog igrača.

To je naljutilo i Nikolu Pilića. Čuveni stručnjak nije imao previše lepih reči na račun francuske publike.

"Ma, to je sramota. Ne znam šta se događa u ovom svetu. Ali, trebalo bi da postoji neki fer-plej. Publika je bila nemoguća. Novak nije igrao samo protiv rivala, koji je dobar, već i protiv publike", rekao je Pilić za "Kurir TV".

Novakov teniski otac je zatim pričao o meču i pohvalio je obojicu igrača.

"Jako mi je žao što je Novak izgubio, to je jako prestižan meč. Loše je počeo, Rafa je dominirao, dobio je prvi set 6:2 i radio je šta je hteo. Onda se Đoković probudio i radio šta je hteo, igrao je šampionski tenis. Mislio sam da će da dobije četvrti set i da se izvuče. Izgubio je u taj-brejku, odigrao ga je loše ,Nadal je tu bio odličan."

Teška srca je Nikola priznao da je Nadal zaslužio trijumf.

"Nažalost, moram da kažem da je Rafael zaslužio da pobedi. Igrao je možda i najbolji meč na šljaci. Bio je inspirisan, pokazao je želju. Novaku nije pomogao prvi servis, za svaki poen je morao da radi, Nadal je to iskoristio. Jako mi je teško, ali je Rafa zaslužio", zaključio je Nikola Pilić.