OVO ĆE BOLETI

ŠOK - NOVAK PADA NA 3. MJESTO ATP LISTE! Otkriveno kada Đoković gubi tron, zbog farse sa Vimbldonom ispada iz TOP 6?

Autor Kristina Radović Izvor mondo.rs

Narednog ponedjeljka će i dalje biti prvi igrač svijeta, ali već poslije toga Novaka Đokovića čeka pad, dok bi tokom ljeta on mogao da bude još drastičniji.

Izvor: Profimedia

Novak Đoković nije uspio! Znao je da ga čeka jako težak zadatak, da pokuša da i drugu godinu zaredom savlada Rafaela Nadala na Rolan Garosu, ali svemogućem Špancu nije mogao da parira.

Vratio se Nadal "iz mrtvih" i odigrao spektakularan meč, kojim je okončao Novakovu vladavinu na vrhu ATP liste. Đokovića sada čeka pad na 3. mjesto rang liste, ali ne narednog ponedjeljka!

Nadal je savladao Đokovića 3:1 poslije četiri sata i 12 minuta brutalne borbe, po setovima 6:2, 4:6, 6:2, 7:6. Imao je Đoković servis za odlazak u peti set, ali se Rafa izdigao iz svega i napravio preokret vrijedan plasmana u polufinale.

Ovaj poraz Đokovića znači da će on predati prvo mjesto na ATP rang listi Danilu Medvedevu, ali ne narednog ponedjeljka, već onog poslije toga, 13. juna!

Novak je branio 2.000 bodova na ovom turniru, sada je osvojio 360, ali zbog drugačijeg kalendara u odnosu na prošlu godinu, ti bodovi iz 2021. neće još biti obrisani.

U ponedjeljak 6. juna, Đoković će i dalje biti prvi na svijetu sa 8.770 poena, 610 više od Medvedeva, ali već od onog narednog, situacija će biti drastično drugačija!

Od 13. juna, Đoković će biti treći teniser svijeta, pošto će na ATP listi ispred njega biti i Medvedev i Aleksander Zverev! Kojim redosledom, još nije poznato, pošto bi Njemac mogao da prvi put u karijeri postane najbolji igrač sveta.

Ipak, za tako nešto će morati da osvoji Rolan Garos, što znači da će na svom putu morati da u polufinalu eliminiše Rafaela Nadala. Ukoliko Zverev ne pokori Pariz, od 13. juna ponovo će Medvedev biti prvi igrač svijeta.

Đoković će tog dana imati samo 6.770 bodova, a kako nas očekuje ljeto tokom kojeg najverovatnije neće moći da brani svih 2.000 bodova sa Vimbldona zbog kazne koju im je ATP izrekao, Novak bi mogao da zabilježi drastičan pad na listi.

Recimo, sa 4.770 bodova (ako ne nastupi ni na jednom turniru pre Vimbldona), Novak bi trenutno bio sedmi igrač svijeta...