Ostali sportovi

NOVAK PAO OD UMORA, RUS ODNEO TITULU! Đoković dao sve, ali trofej ide iz Beograda u Moskvu!

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Najbolji teniser sveta je uradio sve što je mogao, ali Rubljov je ipak bio bolji u finalu Serbia Opena.

Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Novak Đoković izgubio je u finalu "Serbia Opena" od Andreja Rubljova - 2:6, 7:6, 0:6. Nakon što je u svakom meču na turniru gubio prvi set, pa okretao rezultat, Nole u finalu nije uspeo da za dva i po sata preokrene i protiv osmog tenisera sveta.

Posle početnog minusa, Novak je u drugom setu došao do daha i izjednačio, ali mu je za to bilo potrebno čak sedam set-lopti, tokom kojih je postalo očigledno da se veoma teško kreće na kraju naporne nedelje.

Pokušao je Đoković između setova da odlaskom u svlačionicu nađe svežinu, vratio se presvučen, ali ni to nije "upalilo". Rubljov je definitivno bio spremniji finalista i zato je trijumfovao na turniru u glavnom gradu Srbije. Treći set je osvojio praktično bez borbe.

Sa druge strane, posle razočaravajućeg nastupa u Monaku početkom aprila, Đoković je takmičarsku nedelju u svom rodnom gradu iskoristio da pre svega uđe u fizički i takmičarski ritam. Bez obzira na poraz u meču za titulu, sada njegova igra daje mnogo više razloga za nadu u uspeh na Rolan Garosu (od 22. maja) nego što je to bio slučaj do ove nedelje.