KONAČNO

NEZGODNO! NOVAKA NA POVRATKU ČEKA ČETVRTFINALISTA ROLAN GAROSA: Đoković za 4 meseca odigrao TRI meča, evo kad ga gledamo

Autor Alen Kasmić Izvor mondo.rs

Španac se plasirao u drugo kolo mastersa u Monte Karlu, a Novak bi trebalo da svoj prvi meč posle 47 dana odigra u utorak.

Izvor: Profimedia/Henk Seppen/Orange Pictures

Novak Đoković je krajem prošle i početkom ove godine napravio pauzu dugu 80 dana, odigrao je tri meča na ATP turniru u Dubaiju, a sada znamo ko će posle mesec i po dana biti njegov prvi naredni rival.

To je Španac Alehandro Davidovič Fokina, četvrtfinalista Rolan Garosa 2021. godine, koji je u prvom kolu mastersa u Monte Karlu upisao pobedu nad Amerikancem Marokosom Gironom - 2:0.

Davidovič Fokina je po setovima slavio 7:5, 6:3, nakon što je napravio pet brejkova tokom meča i bez previše muka uspeo da prebrodi prvu prepreku.

Ipak, Španac će sada na megdan Novaku Đokoviću. Najbolji teniser sveta je od 4. decembra 2021. odigrao samo tri meča i upisao dve pobede, a na terenu nije bio od 24. februara i poraza u Dubaiju od Jiržija Veselog. Đoković protiv Španca ima skor 2:0 u pobedama - u trećem kolu Rima prošle godine mu je dopustio samo tri gema, a u istoj fazi Olimpijskih igara u Tokiju - četiri gema.

Propustio je ATP kup i Australijan open u januaru, a nakon toga i prva dva masters turnira u SAD, Indijan Vels i Majami. Sada počinje sezona šljake u Evropi gde njegov status nevakcinisanog tenisera neće biti problem.

Đoković će naredne sedmice braniti 80 poena iz prethodne sezone i pokušaće da dobrim turnirom učvrsti svoju prvu poziciju na ATP listi, pošto njegova prednost u odnosu na Danila Medvedeva iznosi samo 10 bodova.

Uz to, Novak će želeti da se što pre vrati u pravu formu nakon dugih pauza, pošto ga posle Monte Karla očekuje ATP turnir u Beogradu, ali i mastersi u Madridu i Rimu, pre nego što na kraju sezone šljake na red dođe Rolan Garos.