Ostali sportovi

OSAKU NALJUTIO CICIPASOV PREDLOG - HOĆEŠ TI DA IGRAŠ DEVET SETOVA!? Grk iznervirao japansku teniserku: Smešan je!

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Naomi Osaka je reagovala na izjavu Stefanosa Cicipasa o ženskom tenisu.

Izvor: Profimedia

Izjava Stefanosa Cicpasa je podigla pravu buru u svetu tenisa. Njegov predlog da žene igraju mečeve na tri dobijena seta na grend slemovima, kao što je slučaj u muškoj konkurenciji, je prozrokovao reakciju od strane teniserki.

Prvo se oglasila Karolina Pliškova, pa je sada reagovala i nekadašnja prva teniserka sveta Naomi Osaka. Japanka, koja je u poslednje vreme često bila u centru pažnje zbog svog ponašanja i odluka koje je donosila, se usprotivila Cicipasu. Nije joj se dopalo to šta je on rekao.

Na konferenciji za medije u Majamiju je Cicipas rekao da "žene primaju isti novac kao muškarci iako igraju na dva dobijena seta."

"Da li želi on da igra devet setova? Ako proba da produži moje, onda ću ja da produžim njegove setove", nasmejala se Osaka.

Kada je dobila potvrdu od predstavnika medija da je Grk sam počeo da priča o tom pitanju i da to nije bio njegov odgovor na pitanje, onda se uozbiljila.

"Taj čovek je smešan. Ne znam šta bih rekla, tako nešto bi promeenilo strukturu tenisa. Ljudi bi počeli da rade drugačiej stvari u teretani, verovatno bi bilo potrebno dosta vremena da se tako nešto primeni. U isto vreme on je muškarac koji priča o ženskom sportu, tako da mislim da ta ideja neće proći."