Nezaustavljiv

NADAL POSLE DRAME U FINALU, SADA JE UBJEDLJIVO PRVI NA LISTI: Ima 3.000 bodova više od Novaka, juri još jedan rekord!

Autor Anja Popov Izvor mondo.rs

Nadal je trenutno na 209 nedJelja na vrhu ATP liste, ali ako ovako nastavi smanjiće razliku u odnosu na Novaka.

Izvor: Profimedia

Rafael Nadal je nastavio sa nizom pobjeda! Sastao se u polufinalu Indijan Velsa sa mladim Karlosom Alkarazom i uspio je posle velike borbe da savlada svog zemljaka i plasira se u finale.

Pokazao je svu raskoš svog talenta Alkaraz, uspio da uzme jedan set, ali kada Rafa igra u ovakvoj formi zaista mu niko ne može ništa!

NADAL - ALKARAZ 6:4, 4:6, 6:3

U prvom setu je viđena prava drama jer je Nadal izgubio servis u prvom gemu, a onda uzeo dva brejka i poveo. Odmah potom je ponovo izgubio servis, samo da bi u desetom gemu seta opet uzeo servis rivalu i uzeo set.

U drugom setu nije mladi Alkaraz pao već je sada on tri puta uzimao servis Nadalu i pobijedio ga je 6:4 za nastavak drame. Ipak nije imao snage da dođe do pobjede i Nadal će se u finalu sastati sa domaćim takmičarem Tejlorom Fricom koji je dobio Andreja Rubljova u drugom polufinalu.

Plasmanom u finale Nadal je osigurao povratak na treće mesto na ATP listi od ponedeljka, pošto će imati bar 7.115 bodova i prestići će Aleksandra Zvereva. A u ATP trci je ubedljivo prvi!

On je od početka sezone uzeo 3.350 bodova, skoro duplo više od drugoplasiranog Danila Medvedeva sa 1.720 poena. A sezona na šljaci još nije ni počela!

Novak Đoković je igrao na samo jednom turniru od početka godine i ima samo 90 osvojenih bodova za sada, pa nije ni u prvih 100 na ATP trci. Ako Nadal ovako nastavi samo je pitanje trenutka kada će ponovo biti prvi na ATP listi.

Tagovi