Ostali sportovi

RAFA NADAL JE SADA NEPOBEDIV! Amerikanac je njegova 17. žrtva u nizu - Španac melje sve pred sobom!

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Iako je polovina marta, Španac još ne zna za poraz ove sezone

Izvor: Profimedia

Rafael Nadal ne staje! Aktuelni osvajač Australijan opena savladao je Britanca Dena Evansa i plasirao se u osminu finala Indijana Velsa rezultatom 7:5, 6:3. Španac je tako nastavio niz mečeva bez poraza u 2022. i trenutno ima čak 17 trijumfa u nizu.

Dok je svrgnuti "Broj jedan" Danil Medvedev šokantno izgubio od Gaela Monfisa, Nadal je opravdao ulogu favorita i izborio se sa rivalom koji je u veoma dobroj formi, što je potvrdio na startu meča. Evans je u prvom setu rano izborio brejk, poveo 3:1 i 4:2, ali Španac je ipak pokazao da je prejak u ovom trenutku.

Nadal je u prethodnoj rundi napeto pobedio Amerikanca Sebastijana Kordu, a trijumfom protiv Evansa izborio je plasman u četvrtfinale, u kojem ga čekaju još jedan domaći teniser, Rejli Opelka ili Kanađanin Denis Šapovalov. U taj meč Španac će svakako ući kao rekorder, jer je postao prvi teniser koji je ostvario 400 pobeda na Masters 1000 turnirima. Niko nije bio uspešniji od njega u toj seriji turnira još od 1990. godine.

"Igrao sam u poslednjih nekoliko mečeva sve bolje i bolje. To je važno za moje samopouzdanje, kao i nastupi protiv dobrih rivala kao što je Den. Početak meča bio je težak, stavio me je pod pritisak i nije bilo lako dovoditi ga u teške pozicije. Ipak, posle prvog seta stvari su krenule malo bolje po mene", rekao je Španac.

Nadal je tri puta osvajao Indijan Vels, a poslednji put je to uradio 2013. Rekord turnira u broju osvojenih pehara trenutno dele Novak Đoković i Rodžer Federer, sa po pet osvojenih titula. Njih dvojica su po tri puta uzastopno podizali pehare i u tome su takođe najuspešniji u istoriji ovog Mastersa.