PRAVO NIOTKUDA!

UMALO ŠOK! NADAL GUBIO 5:2 U ODLUČUJUĆEM SETU, PA DOBIO: Ameri navijali PROTIV svog tenisera, Korda (21) se uplašio!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Rafael Nadal je umalo ispao u drugom kolu Indijan Velsa.

Izvor: Profimedia

Španski teniser Rafael Nadal nikada bolje nije počeo tenisku sezonu pošto je osvojio Australijan open i Akapulko, vezao je 16 uzastopnih pobeda, a umalo je taj niz okončao Sebastijan Korda (21)!

Talentovani američki teniser je bio blizu da šokira Nadala već u drugom kolu Indijan Velsa. Rafa nije delovao kao svoj, grešio je netipično mnogo, servis ga nije služio, a uz to je njegov protivnik igrao sjajno. Korda je bio na samo gem od pobede karijere, ali umesto toga bolna lekcija.

Na kraju, posle dva i po sata: Rafael Nadal - Sebastijan Korda 2:1 (6:2, 1:6, 7:6 (7:3)

Nadal je prvi set dobio nakon nešto više od pola sata igre i ništa nije govorilo da će doći do velikog pada u njegovoj igri. Ništa mu nije išlo od ruke, a to je iskoristio Korda i drugi set dobio uz dva osvojena brejka. Isti nivo tenisa zadržao je i u odlučujućem setu, napravio je još dva brejka i poveo 5:2 protiv Nadala, ali onda se uplašio. 

Njegov idol je tada zaigrao svoj najbolji tenis i uspeo je da se vrati sa konopac uz svesrdnu podršku publike, koja tako nije bila uz domaćeg tenisera, inače 38. igrača sveta.

Nadal je osvojio sledeća četiri gema i potom smo gledali taj-brejk u kome je naravno Nadal bio superiorniji.

U trećem kolu rival će mu biti Dan Evans iz Velike Britanije.

Zanimljivo je da je u danu kada je Nadal umalo eliminisan sa Indijan Velsa istovremeno doneo odluku o povlačenju sa turnira u Majamiju, što je samo još jedan dokaz koliko je umoran.

Tagovi