Ostali sportovi

IVANA OBEĆALA SVETSKE REKORDE, A MONDO DA ĆE DA NAUČI SRPSKI JEZIK: Sprema se spektakl u Beogradu!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Miting u Beogradu je poslednja šansa mnogima da se plasiraju na Svetsko prvenstvo i zbog toga je interesovanje ogromno.

Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Sve je spremno za uvertiru pred Svetsko prvenstvo u atletici. U ponedeljak će se u “Areni” održati “Belgrade indoor meeting”, a medju najvećim zvezdama biće Ivana Vuleta i Armand Duplantis.

Upravo su njih dvoje, zajedno sa predsednikom Atletskog saveza Srbije Veselinom Jevrosimovićem, srpskim selektorom Edinom Zukovićem i zamenikom gradonačelnika Beograda Goranom Vesićem pričali na konferenciji za medije.

Najbolja srpska atletičarka nije krila sreću zbog toga što će se takmičiti u domovini.

"Uvek mi je zadovoljstvo da budem u odabranom društvu, posebno sa kolegom Duplantisom. Arena izgleda fenomenalno, biće prava uvertira za sve. Srećna sam što sam zdrava i mogu da se takmičim. Otvorila sam sezonu dobro, za dve nedelje ću braniti svetsku titulu, pokušaću da je odbranim. U ponedeljak želim da se primaknem tom skoku od sedam metara. Moj apel je da što više ljudi bude na tribinama i da gledaju spektakl. Uverena sam da će biti više svetskih rekorda oborenih u Beogradu”, rekla je Ivana.

Svetski rekorder Armand Duplantis ima samo jedan cilj u srpskoj prestonici. Popularni Mondo je došao da obori lični rekord u skoku s motkom koji je ujedno i svetski rekord.

Srpski još učim, pa ću na engleskom pričati. Prošli put sam u Beogradu imao najbolji rezultat u sezoni. Sada idem samo na mesta gde mogu da imam šansu da oborim svetski rekord. To je moj cilj. Ne bih bio ovde da ne verujem da mogu da ga oborim”, jasan je Mondo.

Prvi čovek ASS Veselin Jevrosimović je prezadovoljan zbog svega što sledi.

"Ovaj miting je naslednik Serbian open meetinga. Dobio je silver status što znači da će biti najveći miting koji je Srbija organizovala. Ujedno će ovo biti uvertira za SP. učešće je najavilo preko 130 takmičara, preko 30 iz inostranstva. Interesovanje je ogromno i Srbija će u martu biti centar sveta. Nadam se da će svi uživati u atletskom spektaklu u ponedeljak", kazao je Jevrosimović.

Na kraju se prisutnima obratio selektor Srbije Edin Zuković.

"Ovo je poslednje takmičenje za ispunjavanje kriterijuma za Svetsko prvenstvo. Zato imamo ogroman broj prijavljenih. Program će trajati od 17 do 20 časova i pozvao bih publiku da dodje u što većem broju. Sav prihod ide u humanitarne svrhe, a na krilima publike će učesnici biti još bolji", zaključio je Zuković.

Tagovi