Ostali sportovi

NOVAKOV BIVŠI TRENER ŠOKIRAO IZJAVOM - RAFA JE NAJUSPEŠNIJI! Beker hvali Nadala - evo zašto je najbolji!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Izjava Borisa Bekera je "zapalila" teniski svet...

Izvor: Profimedia/MONDO/Stefan Stojanović

Izjava Borisa Bekera je "zapalila" tenisku javnost. Bivši trener Novaka Đokovića je objasnio zbog čega je za njega Rafael Nadal najbolji.

Očekivano, to se nije dopalo fanovima srpskog tenisera, pa se tako Nemac našao na njhiovom udaru zbog svojih izjava.

Čuveni nemački teniser je ponovo pohvalio Španca, ovog puta u intervjuu za "RTVE" i tom prilikom je ispričao u kom segmentu je Rafa bolji od Novaka i Rodžera Federera.

"Rafa je još jednom pokazao da je borac, šamion, način na koji se vratio u finalu Australijan opena iz dva set zaostatka. Sada je najuspešniji teniser u istoriji. Nešto šta treba naglasiti. Posebno zbog toga što su pre tri nedelje tu bila trojica, a sada je on sam", rekao je Beker.

Jasno je da Boris aludira na broj grend slem titula pošto Nadal sad ima 21, jednu više od dvojice najvećih rivala.

"Siguran sam da će to uticati na Novaka i Rodžera, obojica žele da osvoje još neki grend slem. Ne treba zaboraviti i da će Nadal biti veliki favorit na predstojećem Rolan Garosu."

Na kraju je pohvalio "veliku trojku".

"Oni su tri legende u svakom smislu. Nikada nisam pomislio da trojica igrača mogu da budu na tako visokom nivou u isto vreme. U moje vreme je rekorder bio Pit Sampras da 14 slemova, a sada imamo situaciju da trojica imaju 20 i više, što je neverovatan rekord. Nadam se da će sva trojica da igraju još mnogo godina", zaključio je Beker.