Ostali sportovi

SMRT MAJKE JE JEDNA OD NAJBOLJIH STVARI KOJE SU MI SE DOGODILE U ŽIVOTU: Ispovijest Majka Tajsona zaledila je planetu!

Autor Mia Radulović Izvor Kurir

Legendarni bokser imao je izuzetno traumatično detinjstvo.

Izvor: Kurir/ Profimedia

Život Majka Tajsona je pravi primjer one čuvene krilatice "preko trnja do zvijezda". Legendarni bokser preživio je pravi pakao prije nego što je ispisao istoriju boksa i postao najmlađi šampion svijeta u teškoj kategoriji.

U intervjuu za "Shay Shay Club" Tajson je otkrio da mu je smrt majke Lorne jedna od naboljih stvari koje su mu se dogodile u životu.

"Znaš, jedna od najboljih stvari koje su mi se ikada dogodile je to da mi je umrla majka. Ona se uvijek brinula o meni kada sam bio beba. Nema šanse da bih se ikada potukao i da bih naučio da se borim da ona nije umrla", rekao je Tajson.

Majk je imao samo 16 godina kada je njegova majka preminula od raka, a tri godine nakon njene smrti postao je profesionalni bokser.

"Bila je draga, ali i pomalo agresivna. Nikada nije imala društveni život niti je previše radila. Nije se plašila da udari nekoga. Jako puno je pila i imala je mnogo momaka. Ponekad bi joj došao momak, oni bi se napili, a ja bih im isjekao džepove i ukrao novac" otkrio je ranije u jednom intervjuu Tajson.

Lorna se često bavila prostitucijom, samo da bi sinu i sebi osigurala krov nad glavom. Čovjek za kojeg je govorila da je Majkov biološki otac, zapravo je bio makro.

S obzirom na okruženje u kome je rastao, nije čudo što je prije nego što je napunio 13 godina završio u popravnom domu zbog krađe. Srećom, tamo je upoznao učitelja koji je u njemu vidio veliki sportski potencijal.

Nažalost, od prošlosti nikada nije pobjegao, pa su njegovu karijeru obilježili brojni skandali.