Ostali sportovi

MOŽDA SRUŠIM NOVAKA TEK ZA 5 GODINA! Medvedeva pitali o 1. mestu na svetu, on zbunio odgovorom - Ne osećam se kao lider!

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Rus ima priliku da razbije tradiciju dugu 18 godina.

Izvor: Twitter/AustralianOpen

Ušli smo u možda i istorijsku sedmicu za svetski tenis. Danil Medvedev ove nedelje ima priliku da postane prvi teniser posle 18 godina koji će zauzeti prvo mesto ATP liste, a da se ne radi o igraču "velike četvorke".

Za to će mu biti potrebna titula u Akapulku ili da ode do jedne runde više od Novaka Đokovića u Dubaiju, a sada je i Rus detaljnije govorio o toj mogućnosti.

Od 4. februara 2004. godine, dakle punih 18 godina, prvo mesto ATP liste držali su samo Rodžer Federer, Rafael Nadal, Novak Đoković i Endi Marej.

"Nikad ne znamo šta da očekujemo u tenisu. Možda će se to dogoditi za pet godina, možda za dve, možda u narednim nedeljama. U prethodnih 18 godina samo su njih četvorica bili prvi. U jednom momentu to će se desiti. Svako od nas bi voleo da on bude taj, da na tom mestu ostane što je duže moguće", rekao je Medvedev i dodao:

"Definitivno se ne osećam kao lider bilo čega. Ali, biti prvi koji će srušiti tu tradiciju... Svakako je pozitivna stvar za portfolio. Samo želim da nastavim sa dobrim tenisom", rekao je Danil Medvedev.

Đoković je u nedelju u Dubaiju rekao da će biti prvi da čestita Medvedevu ukoliko postane najbolji teniser sveta narednog ponedeljka.

Rusu će prvi rival u Akapulku biti Benoa Per, a na tom turniru učestvuje i Rafael Nadal, osvajač nedavnog Australijan opena.