AU!

ATLETSKI SKANDAL GODINE - ŠOKIRALI U TOKIJU, PA IM ODUZELI MEDALJU: Zbog zabranjenog lijeka Britanci ostali bez medalje!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Otkriveno je da je koristio anabolik sa zabranjene liste, pa oduzete medalje i trojici "nevinih".

Izvor: Profimedia

Britanska štafeta na 4x100 metara ostaće bez srebrne medalje osvojene na Olimpijskim igrama u Tokiju, nakon što je jedan od trkača iz tog tima dobio pozitivan doping test. Sidžej Udža bio je pozitivan na lijek Ostarin koji se nalazi na zabranjenoj listi anabolika, pa je donijeta odluka da se Velikoj Britaniji poništi rezultat.

Sud za sportsku arbitražu donio je ovakvu presudu i tako razočarao i trojicu atletičara koji su trčali u ovoj štafeti, a nisu koristili nedozvoljena sredstva.

Postupak protiv atletičara vodio se nekoliko mjeseci, on je nedavno bio privremeno suspendovan, a sada je cio slučaj dobio epilog.

Sidžej Udža je istakao da on nikada ne bi svjesno kršio pravio, kao i da je šokiran i očajan zbog svega što se desilo, ali djeluje da je ova priča završena. Britanci su ostali bez medalje, što donosi promjene u plasmanu na atletskom takmičenju u Tokiju.

Italijani ostaju osvajači zlatne medalje, Kanada sada dobija srebro, a Kinezi napreduju na treći stepenik pobjedničkog postolja i osvajaju bronzane medalje pola godine nakon što su Olimpijske igre u Japanu završene.

Podsjećamo, štafeta na 4x100 u Tokiju imala je neočekivani razvoj pošto Amerikanci nisu uspjeli da se plaisraju u finale, dok je Jamajka zauzela peto mjesto u trci za medalje. Iza njih su završili samo Njemci, dok su štafete Japana i Gane diskvalifikovane.

Tagovi