Ostali sportovi

ROGANOVIĆU ISTIČE UGOVOR, KAPISODA: PRIČAĆEMO, DA VIDIMO POKLAPAJU LI NAM SE PLANOVI

Autor Gordana Bojanić Izvor RTCG

Rukometni savez mora uskoro donijeti odluku da li će produžiti ugovor sa selektorom Zoranom Roganovićem, pošto naše najbolje rukometaše čekaju važne utakmice u predstojećem periodu.

Izvor: Profimedia

"Lavovi" su na nadavnom Evropskom prvenstvu u Mađarskoj napravili najveći uspjeh na velikim takmičenjima, osvojili su 11. mjesto, sa učinkom od čak tri trijumfa. U prethodnih pet nastupa na EP samo jednom su prošli glavnu rundu, i to 2008. godine, i imali svega jednu pobjedu u 18 utakmica.

Baraž za Svjetsko prvenstvo protiv boljeg iz dvomeča između Grčke i Bosne i Hercegovine je u aprilu, a status selektora Roganovića tek treba da bude riješen.

"Još uvijek traje ugovor selektoru Zoranu Roganoviću, kada mu istekne opet ćemo razgovarati, vidjeti da li nam se poklapaju planovi. I prošle godine smo pravili ugovor koji je trajao godine, imao još malo vremena , ali sigurno da u neko najskorije vrijeme moramo donijeti odluku, jer čekaju nas vrlo važne utakmice", kazao je predsjednik Rukomentnog saveza Petar Kapisoda u emisiji "Naglas" na TVCG.

"Lavovi" imaju priliku da izbore drugo učešća na planetarnim smotrama, nakon jedinog učešća koje su imali 2013. godine na prvenstvu u Španiji.

"Mislim da bi se plasman na Svjetsko prventsvo nadovezao na uspjeh sa šampionata Evrope i to bi bila sjajna godina za naš rukomet", dodao je Kapisoda.