Ostali sportovi

PREDSJEDNIK ĐUKANOVIĆ URUČIO "LAVOVIMA" ORDEN CRNOGORSKE ZASTAVE! (FOTO)

Autor Jovana Raičević

Predsjednik Milo Đukanović je u ime državnih organa i u svoje ime čestitao rukometašima za nastup na Evropskom prvenstvu u Budimpešti i ostvareni rezultat uz riječi zahvalnosti za postignuto na sportskom terenu ali i radost koju su priredili građanima Crne Gore.

Izvor: Predsjednik Crne Gore

On je naglasio da su momci iz rukometne reprezentacije pokazali neustrašivost prema rukometnim velesilama, čime je uliveno samopouzdanje građanima da hitamo prema evropskom društvu i da smo u stanju da budemo konkurentni i u rukometu, i u sportu, i na ostalim poljima, saopšteno je večeras iz Kabineta Predsjednika.

Posebno se zahvalio za način na koji su predstavili svoju zemlju, iskazanu ljubav, patriotizam i identifikaciju sa nacionalnim simbolima Crne Gore:

„Vi ste dostojni reprezenti, ne samo rukometa, nego i svoje države“, kazao je on.

Izvor: Predsjednik Crne Gore

Poručio je da bi takav žar morao biti uzorni model za sve crnogorske reprezentacije. Uz podsjećanje da je u Mađarskoj ostvaren najbolji rezultat u istoriji naše reprezentacije, ocijenio je da su pravi rezultati tek pred rukometašima, kao i da sa puno optimizma gleda na predstojeće izazove u kvalifikacijama za svjetsko prvenstvo.

Predsjedniku Đukanoviću se u ime Saveza i ekipe zahvalio predsjednik Rukometnog saveza Petar Kapisoda, ističući da im je prijem i odlikovanje velika čast i privilegija. Kapisoda je ocijenio da su momci koji su predstavljali Crnu Goru u Budimpešti posebni, prije svega, zbog načina na koji osjećaju reprezentaciju i nose crnogorski grb:

„U ovim tmurnim vremenima za Crnu Goru uspjeli smo da privučemo pažnju građana Crne Gore i učinimo ih ponosnim“, kazao je Kapisoda i zaključio da su igrači svima očitali lekciju iz patriotizma i predstavljaju pravi primjer za generacije koje dolaze.

Izvor: Predsjednik Crne Gore



Uz ponovljenu zahvalnost za priznanje i veliku čast koju im je Predsjednik ukazao, uručili su mu dres crnogorske rukometne reprezentacije sa njegovim imenom, zaključuje se u saopštenju Kabineta Predsjednika.