Ostali sportovi

ROGANOVIĆ NAKON ŽRIJEBA: IMAMO DOBRU ŠANSU DA SE PLASIRAMO NA SP, RIVALE NE POTCJENJIVATI

Autor Jovana Raičević Izvor MINA

Crnogorski rukometaši u baražu za Svjetsko prvenstvo mogli su dobiti težeg protivnika, ali bilo je i lakših, kazao je selektor Zoran Roganović, navodeći da je Bosna i Hercegovina (BIH) respektabilna selekcija.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević i Jovana Raičević

Crna Gora će u baražu, voljom žrijeba, igrati sa boljim iz duela BiH i Grčke.

Roganović je kazao da BIH, koju predvodi selektor Ivicom Obrvan, ima rukometaše koji igraju na najvišem nivou.

"Imaju kontinuitet učešća na velikim takmičenjima, jer su bili na posljednja dva prvenstva Evrope, što im daje nadu da mogu da se plasiraju i na Svjetsko prvenstvo. Za nas je najvažnije da nastavimo da radimo i pokažemo igru kao u prva četiri meča na Evropskom prvenstvu, odnosno u pobjedama protiv Sjeverne Makedonije, Slovenije i Hrvatske", rekao je Roganović.

 On je istakao da je najvažnije da gledaocima bude dozvoljeno da prisustvuje mečevima, navodeći da u aprilu očekuje najbolju moguću atmosferu na svim utakmicama Crne Gore od obnove nezavisnosti.

"To će nam biti dodatna snaga da se ponovo nađemo na Svjetskom prvenstvu poslije 2013. godine i jedinog učešća na planetarnim smotrama", rekao je Roganović.

Komentrišući potencijalnog rivala u baražu, Roganović je kazao da je glavna uzdanica BIH golman Flensburga Benjamin Burić.

"On je vrhunski čuvar mreže. Znam da selektor Obrvan radi na smjeni generacija, to je i razlog što neki iskusniji igrači nijesu nastupili u posljednjem meču na Evropskom prvenstvu, kako bi mlađi dobili šansu i stekli iskustvo", rekao je Roganović.

On je podsjetio da su crnogorski rukometaši igrali protiv BIH u oktobru 2019. godini.

"Bili su naši gosti u Crnoj Gori i namučili smo se da ih dobijemo u kontrolnim mečevima. Ne pribojavamo se Bosne i Hercegovine, ali ne smijemo ni da ih potcijenimo. Siguran sam da ćemo se dobro spremiti i da imamo dobru šansu da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo", rekao je Roganović.