I NJEMU SE SVIDELO

ZBOG NOVAKA SAM POSTAO VEGAN I PONOSIM SE TIM: Kontroverzni teniser otkrio kako ga je Đoković inspirisao!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Osetio je veliku promenu.

Izvor: Profimedia/Instagram

Bernard Tomić je teniser pre svega poznat po skandalima koje je pravio tokom karijere. Australijski igrač koji korene vuče iz Hrvatske u prethodnom periodu je više bio upamćen po vezi sa Vanesom Sijerom, sa kojom je navodno snimao filmove za odrasle u karantinu pred Australijan open.

Nedavno je rekao da je posle raskida sa njom spreman da napravi veliki povratak na ATP turu, a sada je otkrio i da se po jednoj stvari ugledao na Novaka Đokovića.

Tomić je u jednom podkastu pričao o svojoj ishrani, kada je istakao da je postao vegan, po uzoru na Novaka Đokovića.

I mada je najbolji teniser sveta istakao da ne voli da bude označen kao vegan zbog pogrešnih konotacija i interpretacija, i Tomić se sada hrani isključivo na biljnoj bazi.

"Da, jeo sam 'fast fud'. Znate, nisam bio vrlo profesionalan sa stvarima koje sam radio van terena, po pitanju ishrane i treninga", počeo je Tomić u "Functional Tennis" podkastu.

Inspiracija za promenu ishrane bio mu je upravo Đoković.

"Prešao sam na vegansku ishranu pre dve i po ili tri godine i sviđa mi se, to je sjajan osećaj. Mnogi uspešni ljudi su vegani. Bio sam inspirisan Novakom, tako da je to bilo nešto što sam probao i što je za mene uspelo. Ne mislim da ću se ikada vratiti na staru ishranu, ponosan sam što sam vegan."

Tomić je dodao zbog čega mu je još drago što je postao vegan.

"Nemojte da me shvatite pogrešno, ukus mesa je neverovatan, ali ne nedostaje mi, jer se radi o životinjama. Moje zdravlje se naglo poboljšalo u poslednjih nekoliko godina", rekao je Bernard Tomić, trenutno 260. teniser sveta, a svojevremeno 17. igrač planete.