Ostali sportovi

LIGA MLADIH U VENECIJI: DVIJE BRONZE ZA KARATISTE ISKRE! (FOTO)

Autor Jovana Raičević

Saša Petrić i Anes Arifaj nastavili su kontinuitet dobrih rezultata KK “Iskra”. Ovog puta na najvećoj svjetskoj smotri u karateu!

Izvor: Karate klub "ISKRA"

Minulog vikenda u Veneciji, održan je Svjetski liga kup za mlade (Karate1 liga). Takmičenje koje je okupilo 2450 takmičara koji dolaze iz 500 klubova iz 54 zemalja.

Za djecu do 13 godina ovo je najveći zvaničan stepen takmičenjenja u okviru Svjetske karate federacije. Karate1 liga za mlade je noviji format takmičenja na medjunarodnoj sceni. Osmišljen je sa primarnm ciljem da postane platforma za razvoj najmladjih sportista ka vrhunskom sportu.

Karatesti Iskre je na ovom takmičenju pretstavljalo 9 takmičara. Medju njima su se posebno istakli Anes Arifaj i Saša Petrić koji su svoj nastup krunisali bronzanom medaljom.

Arifaj je u meču za treće mjesto i pobjedničko postolje u kategoriji preko 55 kilograma savladao Letonca Milahsa Savickisa 2:0.

Izvor: Karate klub "ISKRA"

On je na startu pobijedio Italijana Đanluku Pitana 3:0, dok je u drugom izgubio od Njemca Lukasa Hemana 3:2, koji ga je plasmanom u finale povukao u repasaž. Borbu za medalju izborio je pobjedama protiv Jahje El Aidija iz Belgije 2:0, Francuza Matijasa Revea sudijskim izjašnjavanjem (0:0) i Rumuna Kristijana Kosmaciusa 3:1.

Arifaj je sredinom oktobra bio zlatni na Balkanskom prvenstvu u Poreču.

 Petrić je bronzano odličje u katama osvojio pobjednom protiv Portugalca Martima Oliveira 24,06 - 23,4.

U prva dva kruga zlatni sa Balkanskog u Poreču završio je kao trećelasirani (22,46 i 21,86), dok je u trećem osvojio drugo mjesto (23,66) i izborio meč za medalju.

Solidan nastup je imao i Filip Šoškić u kategoriji 2008 god do 55 kg, koji je vezao dvije efektne pobjede nad Belgijancem Rayanom 8-3, zatim Italijanom Ekxpositom, da bi u trećem kolu bio zaustavljen od Holandjanina Bluminka. Svakako treba pomenuti i nastup kataša Alekse Vujoševića (15.mjesto) i Nikole Stanišić (21) koji su se lavovski borili do samog kraja.

Od takmičara iz Crnogorskih klubova, medalju je osvojila Helena Backović, dok je na 5-tom mjestu završila Una Raković – obije iz KK “Omladinac”.