Ostali sportovi

POPOVIĆ: NESHVATLJIV PAD U NASTAVKU, RADIČEVIĆ: SEBIČNA IGRE I GLUPE GREŠKE SU NAS KOŠTALE POBJEDE

Autor Jovana Raičević

Nakon poraza od Srbije koji je istovremeno označio gubitak svih šansi za plasman u 1/4 finale, izjave su dale kapitenka reprezentacije Jovanka Radičević, i naša selektorka Bojana Popović.

Izvor: REUTERS/Gonzalo Fuentes

Jovanka smatra da razlog poraza nisu dužina klupe i slabija rotacija, već je rekla da je neželjeni rezultat plod nepoštovanja zajedničkog dogovora:

"Ne mislim da je riječ o umoru, već da su u pitanju glupe greške i sebičnija igra, nepoštovanje dogovora. Nismo poštovale ono što smo se dogovorile na poluvremenu, a dogovorile smo se da igramo strpljivo i mirno. Srbija ima iskusne i kvalitetne igračice, kaznile su naše greške. Niko ne voli da gubi. Bilo je 50 minuta dobrih stvari, ali sve je uzalud kada se izgubi utakmica."

"Nevjerovatno je da padnemo onako napadački nakon tako dobrog prvog poluvremena. U nastavku, kada u napadu nije išlo, to se prenijelo i na odbranu. Imala je kasnije Srbija dosta šansi, nekih otvorenih šuteva, čak je i Marina Rajčić zaustavila neke otvorene šuteve" , kazala je selektorka i zaključila:

"Ostaje žal, ali došli smo da igramo od meča do meča, da nešto gradimo i da sa turnira “ponesemo” ono što valja. Kao i da radimo na onome što nije bilo dobro. Kada budemo kompletni, i rotacije će biti bolje, drugačije ćemo igrati u finišu utakmica"