ŠTETA!

DVA RAZLIČITA POLUVREMENA ZA OPROŠTAJ OD BORBE ZA ČETVRTFINALE

Autor Jovana Raičević

U prvoj rundi glavne faze Svjetskog prvenstva naše rukometašice nažalost nisu uspjele da savladaju Srbiju. I pored fenomenalnog prvog poluvremena nakon kojeg je naš tim vodio 18:14, "lavice" su u nastavku postigle svega 7 golova, pa je krajnji rezultat bio 25:27.

Izvor: Reuters

Iako znatno oslabljene, izabranice Bojane Popović kontrolisale su meč gotovo 50 minuta, u više navrata imale i 4 gola prednosti, ali je srpska reprezentacija upornom igrom uspjela da napravi preokret, iskoristivši u finišu meča tehničke greške naše ekipe.

Pored standardno sjajne kapitenke (8 golova postigla je danas Jovanka) , u našem timu najbolje su bile Itana Grbić (proglašena i za igračicu meča), Ivona Pavićević (5 golova), kao i Marina Rajčić, koja je nevjerovatnim odbranama uspjevala da do samog kraja sačuva povoljan rezultat.

Uprkos poaz, stiče se utisak da je Crna Gora večeras dobila jedno od rješenja na desnom beku (od odlaska Kaće Bulatović ostala je "rupa"), ljevakinja Sanja Premović pokazala je smjelost, postigla 4 gola, ali ju je (ne)iskustvo igranja za državni tim spriječilo da par izglednih prilika takođe pretvori u pogotke.

Naša reprezentacija se nakon ovoga i matematički oprostila od borbe za 1/4 finale (ruku na srce tako nešto sa ovako neiskusnim i desetkovanim timom nije bilo ni realno), ali ostaju joj još 2 meča sa Rusijom (subota, 15:30) i Poljskom u ponedeljak u istom terminu.