Košarka

BUDUĆNOST SJUTRA PROTIV CEDEVITE U EUROKUPU, MICOV: POKUŠAĆEMO DA SE VRATIMO NA POBJEDNIČKI KOLOSJEK!

Autor Jovana Raičević

Košarkaši Budućnost Volija igraće sjutra u Podgorici protiv Cedevita Olimpije utakmicu petog kola B grupe Eurokupa.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Podgorički tim u prošlom kolu, porazom od Venecije (72:67), prekinuo je seriju od tri uzastopna trijumfa protiv Ulma (86:79), Valensije (71:70) i Virtusa (86:82).

Cedevita Olimpija nakon četiri odigrana kola ima polovičan učinak - po dva trijumfa i poraza.

"Očekuje nas važan meč. Pokušaćemo da se vratimo na pobjednički kolosjek. Cedevita Olimpija je dobra ekipa, napadački orjentisana. Dobro trče, imaju mnogo "oružja", pogotovo za tri poena. Pulen igra dobru napadačku košarku, sa mnogo šuteva i slobode u napadu.

Ako uspijemo to da zaustavimo, kao i njihove izlaske na šut za tri poena, mislim da imamo šansu. Imamo mnogo problema sa povredama, smanjena je rotacija, ali ćemo pred reprezentativnu pauzu pokušati da se skupimo - predstoje nam dva važna meča. Pokušaćemo oba da pobijedmo, da tokom pauze oporavimo povrijeđene igrače i da nastavak sezone dočekamo u dobrom raspoloženju", rekao je u najavi meča sa Cedevita Olimpijom košarkaš Budućnosti Vladimir Micov.

Prvi međusobni duel ove sezone, u ABA ligi, pripao je Budućnosti, koja je u Ljubljani trijumfovala rezultatom 84:79.

Budućnost Voli i Cedevita Olimpija i prošle sezone bili su rivali u Eurokupu, u Top 16 fazi, a obje ekipe upisale su pobjede pred svojim navijačima.

Podgorički tim slavio je u dvorani Morača 79:66, dok je u Ljubljani bilo 74:71.

Duel u dvorani Morača počeće u 19 sati.